Pazinska osnovna škola u petak dobiva zelenu zastavu po prvi put

Eko zastavaHrvatsko povjerenstvo Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš i udruga »Lijepa naša« zakazali su za ovaj petak u 11 sati u velikoj kinodvorani Studentskog centra u Zagrebu svečanu promociju osme generacije međunarodnih eko-škola uz dodjelu osvojenih ili potvrđenih Zelenih zastava i certifikata.


Naime, ovaj status stječe se kroz propisani kvalifikacijski postupak, ali se svake druge godine provjerom primjene ekoloških načela u životu i radu škole on mora potvrditi.
Na ovu zagrebačku svečanost pozvani su predstavnici šest istarskih škola. Zelenu zastavu će prvi put dobiti pazinska OŠ Vladimira Nazora, a ranije stečeni status potvrdit će buzetska OŠ Vazmoslava Gržalje, vrsarska Vladimira Nazora, medulinska Mate Demarina i labinska Ive Lole Ribara, te porečka Srednja škola Mate Balote.

Davor Šišović
Glasistre.hr

2 komentara na “Pazinska osnovna škola u petak dobiva zelenu zastavu po prvi put”

 1. Anonimno napisao:

  Predsjednik udruge “Lijepa naša” Ante Kutle izjavio je kako bi bio vrlo zadovoljan kada bi nepostojanje spremnika za odvojeno prikupljanje otpada na Bačvicama bio jedini propust na hrvatskim plažama koje nose Plavu zastavu. Kutle je kazao i kako godišnja članarina “Lijepoj našoj” koju plaća tvrtka “Bačvice plaža”, iznosi 22 tisuće, a ne 50 tisuća kuna kako je to ustvrdio Unković.
  Ovo je 2007. objevio Novi list.
  Predsjednik Lijepe naše osobno je priznao da godišnja članarina u toj udruzi za “Plavu zastavu” iznosi 22 tisuće kuna, a koliko mi je poznato članarina za “Zelenu zastavu”, koja se obnavlja svake dvije godine iznosi 7 tisuća kuna. Dakle škole ne dobivaju već kupuju “Zelenu zastavu”
  1. Zašto te škole nebi mogle provoditi ekološke programe bez kupovanja “zelene zastave”?
  2. Zašto su za provođenje programa “Lijepe naše” – eko škola dobri učitelji koji programe provode u sklopu svog radnog vremena, a za iste programe (zapravo gluplje) treba angažirati udruge npr. “Put”.

 2. Anonimno napisao:

  Juhuuuuu! Još manje od mjesec dana i najmlađe mi dijete završava osnovnu školu.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.