Pazinska Veja oduševila Anconu

Pazinska grupa Veja nastupila je u utorak, 3. srpnja, u Anconi, pred dvjestotinjak posjetitelja i u skoro sat i pol glazbenog programa predstavljala Pazin i Hrvatsku u Italiji. Ovo je prvi od tri koncerta koje će Veja imati ovog ljeta u sklopu Arheo.S projekta koji obuhvaća Hrvatsku, Italiju, Grčku i Albaniju.

Mole Vanvitelliana , objekt u obliku pentagona, odabran je kao mjesto održavanja dijela kazališnih predstava i koncerata u sklopu Arheo.S projekta, a koji je svojim arhaičnim oblikom odlično definirao ambijent za nastup Veje. Iako je koncert započeo relativno kasno, zbog kazališne predstave koja se odvijala isti dan, dvjestotinjak posjetitelja spremno je dočekala pazince i sa zanimanjem pratila koncert.

Veja je na koncertu odsvirala pjesme poput “Mila moja”, “Marija”, “Biži, biži maglina” koje svoje korijene vuku iz tradicijskih  pjesama, ali su aranžmani napravljeni u modernijem obliku, imajući za cilj približavanje ove glazbe novijem vremenu, koristeći cajon, gitaru, bas gitaru, harmoniku, mih, gajde, kaval i violinu.

Talijansku su publiku posebno dojmile pjesme poput “Bella brunetta” i “Spazzacamin” koje su otpjevane na talijanskom jeziku. Također, pljeskom su popratili i najave pjesama, koje su članovi benda, naizmjence, pričali na talijanskom jeziku.

Sljedeći koncerti grupe Veja u sklopu Arheo.S projekta su krajem kolovoza, u grčkoj Igoumenitzi i albanskom Fieru.

Fotogalerija: ovdje.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.