Pazinske nadstrešnice u Abu Dhabiju

Pazinske nadstrešnice u Abu DhabijuDok u domaćem gospodarstvu sve više jača recesijska panika, pravo je čudo saznati da neki naš sugrađanin, poduzetnik sa sjedištem tvrtke u našem gradu, radi dobar posao negdje u bijelom svijetu. I to ne bilo gdje, nego na jednom od najbogatijih i platežno najmoćnijih svjetskih tržišta – u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Mala pazinska tvrtka SIKO, vlasnika Denisa Sinkovića, koja postoji od 1990., ima desetak zaposlenih i bavi se izvođenjem završnih radova u građevinarstvu te proizvodnjom opreme za eksterijere i interijere. Dama se pobrinula za vlastiti božićni poklon: upravo u predblagdanske dane odvijale su se zadnje faze prvog njenog uspješnog poslovnog prodora u Abu Dhabi.

Priča s neočekivano pozitivnim raspletom počela se kotrljati kada je jedan Sinkovićev poslovni partner u studenom prošle godine odnio kataloge tvrtke SIKO na gospodarski sajam u Abu Dhabi. Nekoliko se potencijalnih partnera zainteresiralo i Sinković je u ožujku prvi put otputovao u jedan od najbogatijih emirata na seriju poslovnih razgovora i prezentacija.

Prototip SIKO-ove parkirališne nastrešnice postavljen u Abu Dhabiju (SIKO)

U djelatnostima kojima bi se njegova tvrtka mogla baviti – izradom i postavljanjem pregrada, dekoracija u prostoru, toplinskih i zvučnih izolacija, nadstrešnica i sličnog – Sinković je primijetio da se u Emiratima uopće ne koristi materijal polikarbonat, već pretežno metalni materijali, PVC i razne vrste cerada.

Ponudio je izdizajnirati nekoliko rješenja za nadstrešnicu s pokrovom od polikarbonata, što je sa zanimanjem prihvaćeno. Sinkovićev proizvod – koji je naposljetku definiran kao parkirališna nadstrešnica – privukao je veliku pozornost, a ubrzo je sklopljen i prvi posao: SIKO je dobio narudžbu za izradu i montažu 30 nadstrešnica za parkiralište ministarstva kulture u Al Ainu.

Božićne blagdane Denis Sinković i njegovi suradnici proveli su postavljajući nadstrešnice, ali i u prezentacijama i poslovnim susretima s drugim potencijalnim naručiteljima. Njihov proizvod mogao bi u Abu Dhabiju postati hit!

D. Šišović
Glasistre.hr

1 komentara na “Pazinske nadstrešnice u Abu Dhabiju”

  1. Lipi napisao:

    Bravo Siko!
    Ima još nešto i od Pazina i pazinjana, poticaj za sve nas ostale!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.