Pazinski gimnazijalci drugi

go324081.jpgU konkurenciji 27 srednjoškolskih ekipa iz gotovo svih hrvatskih županija i dijaspore, četveročlana ekipa pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile na državnom i svehrvatskom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola – ekološkom kvizu »Lijepa naša«, ovoga je vikenda u Trogiru osvojila drugo mjesto. Čini se da je pazinskim gimnazijalcima ekologija u malom prstu jer su lani na istom natjecanju također bili drugi, a preklani prvi.
Ekipu su činili prvaš Vanja Marić, drugašica Martina Skok, trećaš Vanja Ilić i maturant Luka Opašić, dok su mentorice bile Dušica Dorčić, Roži Šiklić, Loreta Rabar te Martina Hrestak Biševac. Ispit se sastojao od tri dijela: prezentacije ekološke teme, individualnog pisanog ispita, čije rješavanje zahtijeva znanje geografije, kemije, biologije, vjeronauka i opće kulture, te grupnog usmenog ispita.
– Usprkos tehničkim poteškoćama, smatram da smo uspješno prezentirali temu »Očuvajmo biodiverzitet Motovunske šume – tartufi«. Željeli smo pojasniti kako ponekad ljudske intervencije mogu uzrokovati dalekosežne negativne posljedice u prirodi. U ovom slučaju skretanje toka Mirne ugrozilo je opstanak Motovunske šume, a time i crnog tartufa koji smo donijeli na prezentaciju, rekao je vođa ekipe Luka Opašić. Mentorica Dušica Dorčić, koja ih je vodila na natjecanje, kaže da je »prezadovoljna učeničkim znanjem, samodisciplinom i upečatljivim nastupom kojim zapale publiku«. Učenica Martina Skok veli da je atmosfera na natjecanju vrlo opuštena te da se ne osjeća pritisak. Prve tri ekipe nagrađene su petodnevnim boravkom u Crnom Lugu kraj Risnjaka od kuda će svakodnevno odlaziti na izlete po Gorskom kotaru. U srednjoškolskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa čakovečke Gimnazije, treće Srednja škola Zlatar, četvrto Tehnička škola Sisak, a peto zagrebačka XV. gimnazija.
U osnovnoškolskoj kategoriji Istarsku županiju predstavljala je ekipa OŠ Vladimira Nazora iz Vrsara, koja je u konkurenciji 37 ekipa osvojila 12. mjesto. Činili su je Kristijan Kosović, Mirela Triskoli, Kristian Keil i Marija Perušinović, tim redoslijedom učenici petog do osmog razreda, a pratila ih je profesorica Bojana Klobas. Kako smo jučer doznali u vrsarskoj školi, ekipa je nakon prvoga dana natjecanja i odrađene prezentacije zauzimala šesto mjesto, koje nažalost nije zadržala nakon pisanog testa. Ravnatelj Esad Mujaković njihov je plasman unatoč tome ocijenio jako dobrim.
Natjecanje su 18. put organizirale udruga »Lijepa naša« i Agencija za odgoj i obrazovanje u suorganizaciji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta RH.

A. Dagostin, M. Dodić
www.glasistre.hr

7 komentara na “Pazinski gimnazijalci drugi”

 1. ldfkaop napisao:

  onajsti zoćali zgleda ko niki narkoman

  1. pufpant napisao:

   ja, siguro štima onistu grdu muziku i se bode z iglami. tar svi ki tako zgledaju su jenaki.

   1. axl napisao:

    Ke jeleni ste vas dva !!

    1. dnadolej napisao:

     mislim da si ti jelen – axl (i to već drugi put) jer ne kužiš ironiju

     1. axl napisao:

      Nabi si tu ironiju u dupe , trube !!!

     2. pufpant napisao:

      Ja to nisan misli čisto ko ironiju, trube, nego ukazat malo starijim ljudima da “izgled” ne znači i “propalitet”. A to ča ti ne kapiš smisao, pa ni riječ ironija koliko vidim, tvoj problem. Dobro da kapiš riječi trube, dupe, jelen i nabi, pa evo ti nešto ča ćeš kapit:
      Nabije ti jelen trube u dupe.

 2. e napisao:

  a ke veze ima vjeronauk s ekologijom?????

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.