Pazinski glazbenici uz bok svjetskim world music imenima

Veja_Tatiohu_2015Pazinska etno skupina Veja ostvarila je zapažen uspjeh na međunarodnom festivalu world music glazbe u Normandiji u Francuskoj. Glavnog dana festivala Veja je nastupila pred više od tisuću ljudi, na otočiću Tatihou po kojem festival nosi ime.

Les Traversées Tatihou – Musiques du large festival je koji se već 21 godinu za redom održava u Normandiji, u gradiću Saint Vaast la Hogue i na otočiću Tatihou, udaljenom 2 kilometra od kopna. Veju je organizator festivala upoznao kroz recenzije u europskim časopisima i koncertima na drugim festivalima po Europi, te pozvao da glavni dan koncerta, u subotu, svira na velikoj pozornici na otoku.

U 10 dana, koliko festival traje, na pozornicama su se izmjenjivala svjetski poznata imena world music glazbene scene. Bili su tu argentinski harmonikaš Chango Spasiuk, portugalski bend Toques de Caramulo, orkestar Le Vent du Nord symphonique kao i vrlo popularni američko-francuski cajun bend Hell Raising Hayride te mnogi drugi.

Još jedno vrlo značajno priznanje Vejinom radu je odabir pjesme Črni orko za objavljivanje na festivalskoj kompilaciji – CD-u čiji sadržaj slaže organizator festivala i koja predstavlja ovogodišnje izdanje festivala.

Veji je ovo bio prvi nastup u Normandiji, ali ne i prvi u Francuskoj. 2012. godine nastupili su u Parizu, u jednom od najpoznatijih francuskih jazz klubova New Morning. Pred Vejom su planovi snimanja sljedećeg albuma, a neke od pjesama koje će se na njemu naći izveli su za francusku publiku.

Veja_Tatihou_2_2015

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.