Pazinski Goldfren i Uljanik plovidba među “gazelama”

Jučer su dodijeljene nagrade Gazele za najuspješnije male i srednje poduzetnike Istre, Primorja i gorske Hrvatske u 2011. godini. Gazele je društveno i gospodarski značajan projekt u Hrvatskoj koji već šestu godinu zaredom organizira medijska kuća Business.hr u suradnji sa svojim partnerima.

Najuspješnijom gazelom Istre, Primorja i gorske Hrvatske, proglašena je tvrtka Energy pellets d.o.o. Prvi put otkad Business.hr organizira izbor najbrže rastućih hrvatskih tvrtki, prvo mjesto u ovoj regiji osvojila je tvrtka iz Gorskog kotara.

Trgovačko društvo Energy pellets d.o.o. iz Delnica osnovano je 2007. godine s osnovnom djelatnošću proizvodnje peleta kao obnovljivog izvora energije. Pelet je biogorivo proizvedeno od usitnjene i prešane drvne biomase. Od 2008 do 2010. godine prihodi tvrtke Energy pellets narasli su sa 4.5 na 21,5 milijuna kuna, izvoz sa 4,5 na 21,5 milijuna, a broj zaposlenih sa 11 na 30.

Drugoplasirani je Goldfren iz Pazina, a na trećem je mjestu Uljanik plovidba d.d. Nakon Opatije, slijedi svečanost dodjela nagrada gazelama Slavonije i istočne Hrvatske u Osijeku sutra 27. listopada s početkom u 16 sati.

Goldfren.hr

Regionalexpreess.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.