Pazinski gradonačelnik primio je mlade košarkaše koji su se plasirali u prvu hrvatsku kadetsku ligu

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima danas (28.12.2017.) je u Velikoj vijećnici zgrade gradske uprave upriličio prijem za mlade košarkaše pazinskog Ghia Staffa, trenere Darija Lukšića i Tanju Ančić te predsjednika kluba Nevena Ćusa, povodom njihovog velikog uspjeha – plasmana među najbolje kadetske ekipe u Hrvatskoj.

Trener Lukšić i predsjednik Ćus tom su prigodom istaknuli kako je to plod dugotrajnog i sustavnog rada s mladima od najmanjih nogu.
Nakon što su pred sedam dana pobjedom od 28 razlike u Pazinu nad konkurentom FSV iz Rijeke anulirali 20 koševa razlike iz Rijeke  pobijedili su drugi put trećeplasiranu ekipu Ri Basket rezultatom 87 – 61 i tako postali prvaci regije zapad koja obuhvaća Istarsku i Primorsko-goransku županiju.  Treba podsjetiti da su do naslova kadeta u regiji zapad Pazinci pored spomenutih utakmica došli i dvostrukim pobjedama nad Kvarnerom 2010, Pulom 1981 i Stojom.
Tako se mladim Pazincima u prvoj godini osnivanja prve kadetske lige pružila prigoda da prezentiraju regionalnu košarku na najvišoj razini u konkurenciji deset klubova između kojih su Cedevita, Cibona, Zadar i drugi što ulazi u povijesni uspjeh pazinske košarke!

Gradonačelnik Krulčić je čestitao košarkašima na uspjehu i istaknuo kako je uz sportske rezultate bitan i odgoj koji se promiče kroz bavljenje sportom. Zaželio im je uspješnu i zdravu 2018. godinu, uz poruku da će kroz njihove nastupe diljem Hrvatske promicati i Grad Pazin.

Prijemu su prisustvovali Tin Baća, Teo Erik, Petar Berton, Leo Lukšić, Gvido Guštin, Marko i Luka Krulčić, Luka Zajc i Paolo Ančić. Jedini odsutan je bio Donald Fabris, koji se trenutno nalazi na okupljanju kadeta na razini države u Vodicama u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza.

Uz gradonačelnika, prijemu je prisustvovala i Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti te Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje.

Pazinski gradonačelnik primio je mlade košarkaše koji su se plasirali u prvu hrvatsku kadetsku ligu

© iPazin.net portal 2001. - 2024.