Pazinski HDZ: Vuk samo čeka da zaskoči

2– Inicijativa za izmještanje županijskog središta iz Pazina u Pulu, koju je pokrenuo zastupnik Valter Boljunčuć, bila je inicijativa IDS-a, a njeno jučerašnje zaustavljanje isključivo je pragmatične prirode. Figurativno rečeno, vuk se samo primirio i čeka bolji trenutak da zaskoči, kazao je povjerenik županijske organizacije HDZ-a Ivan Bubić na današnjoj konferenciji za novinare u Pazinu.

– Umjesto oduzimanja statusa sjedišta, potrebno je uložiti dodatne napore da Pazin postane istinsko administrativno i upravno središte te da mu se vrate i neke službe koje su danas dislocirane u Rijeku, kazao je Bubić i dodao da IDS na nacionalnom nivou zastupa decentralizaciju, a na županijskom sprovodi centralizaciju. Čudi ga suradnja IDS-a sa SDP-om s obzirom na planove o novom regionalnom preustroju države. “IDS će imati našu podršku u svakoj inicijativi koja će voditi očuvanju regionalnog ustroja Istarske županije”, nastavio je Bubić. Dodao je da se u to ne uklapa inicijativa za izmjenu sjedišta koja ne vodi k cjelovitom i ravnomjernom gospodarskom, političkom i upravnom razvoju Istarske županije. Podsjetio je da je odlukom Sabora 1993. godine i zalaganjem prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana Istra dobila županiju, a Pazin sjedište što i zaslužuje zbog povijesnih, političkih, zemljopisnih i gospodarskih razloga.

– Ako bude trebalo, tražit ćemo od HDZ-ovih saborskih zastupnika da ne podrže ovu inicijativu koja nema ni logike, ni opravdanja ni smisla, kazao je Stjepan Gabrić naglasivši da je istarski HDZ jedinstven po tom pitanju za razliku od IDS-a. “Pazin je, bio je i bit će županijsko središte”, poručio je na kraju istaknuvši da unutrašnja Istra gospodarski i demografski odumire za razliku od priobalja.

glasistre.hr

7 komentara na “Pazinski HDZ: Vuk samo čeka da zaskoči”

 1. Mare napisao:

  oni još postoje??

 2. Stanko napisao:

  Da, dobro da postoje, i sviđa mi se to što su protiv izmiještanja sjedišta ŽI iz Pazina i sve je to OK, ali, nisu mi jasni ni Gabrić ni Bubić,a Boga mi, ni Bratulić, koji itekako dobro funkcioniraju sa lokalnim IDS-ovcima. Pa se ja pitam…?

 3. eh napisao:

  Iako se slažem s time što su rekli, bolje im je da sada šute jer su upravo oni to zakuhali početkom devedesetih (Pazin je postao sjedište ne iz navedenih, već iz politikantskih razloga i izborno-glasačkih makinacija).

 4. Anonimno napisao:

  a fali im Lakoseljac….ili je i on taj “vuk” spreman………..

 5. vajkkontra napisao:

  TITO je 50 godina stvara naj razvijeniju državu u ovoj regiji.Imali smo i proizvodili sve od igle do lokomotive.Imali smo 3 armiju svjeta .Cijenija nas je sva svjet.A onda ste došli vi gamad hadezeovska otpadniki društva isgubljene ovce u crkvi.Pokrali ste sve načelu s vašin uzvišeni dr TUĐMANOM nije van bilo dosta nastavili ste krast sa SANADEROM.A sada ovdje nešto pametujete.NEĆETE vi stat dok ne dođeno najzadne razvijena zemlja svjeta.PA vi ste za Hrvacku kao VRAG ZA RIM

 6. . napisao:

  A lisice čekaju sa strane

 7. malo vitra napisao:

  Šta se nije ova ekipa hvalila vezama,sa bivšim premijerom,a budućim skupljačem sapuna hehehe.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.