Pazinski IDS i Hrvatska stranka umirovljenika potpisali sporazum o suradnji

Istarski demokratski sabor i Hrvatska stranka umirovljenika potpisali su u Pazinu Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima u Gradu Pazinu. Ovim sporazumom, HSU daje punu podršku kandidatu IDS-a za gradonačelnika Pazina Renatu Krulčiću, a IDS i HSU imat će zajedničku listu za Gradsko vijeće. Potpisivanju sporazuma prisustvovali su gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, predsjednik IDS-a Pazin Dragan Šipraka, predsjednik HSU-a Pazin Vinko Stihović, predstavnici Matice umirovljenika Pazin i Sindikata umirovljenika te brojni umirovljenici.

Cijeli članak pročitajte ovdje: http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/pazinski-ids-i-hrvatska-stranka-umirovljenika-potpisali-sporazum-o-suradnji-547104

5 komentara na “Pazinski IDS i Hrvatska stranka umirovljenika potpisali sporazum o suradnji”

 1. Vitorio napisao:

  Sindikat Umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske, pa tako i Pazina trebali bi kao udruga građana biti izvan sfere političkog utjecaja. Kao udruga građana građana trebali bi barem dok ne postanu politička stranka suzdržati se koketiranja sa politikom, pa taman to bila Hrvatska stranka umirovljenika koja je u naravi politička stranka na hrvatskoj političkoj sceni.
  Ovako kao umirovljenik koji ne podupire ni HSU ni IDS zamjeravam vodstvu MUH ogranak Pazin i SUH- ogranak Pazin na protiv statutarnom uplivu u politička događanja. “Matica umirovljenika Hrvatske ( u daljnjem tekstu: Matica ) dragovoljna je, samostalna, nestranačka, interesna, socijalna, humanitarna i neprofitna zajednica udruga umirovljenika, koja se u okviru Ustava, Zakona o udrugama ( nastavno zakon ) i ovoga Statuta zalaže za ostvarivanje prava i interesa umirovljenika i starijih osoba ( u dalnjem tekstu umirovljenika )”,Dakle ovo su odredbe članka 2. našega Statuta, isto piše i u Statutu SUH, pa dakle vi gospodo iz čelništva spomenutih udruga svijesno kršite statut ovih Udruga građana, a što je nedopustivo. Isto potvrđujete i sjedenjem u nekim gradskim tijelima ( odborima) gdje se u pravilu imenuju stranačke osobe, a ne članovi udruga. Da primjerice Udruga branitelja pazinštine kooalira sa SDP ili HDZ (malo teže) ” digli biste se na zadnje noge”.
  Dakle ekipo iz rukovodstva HMU i SUH Pazin razmislit i poštovat statut vlastite udruge, lovu koju dobivate iz proračuna ne isplaćuje IDS nego porezni obveznici.
  Poštujem i uvažavam Vašu staračku mudrost i životno iskustvo.

 2. pepo napisao:

  Potpis na Vitorija, sramota za Udrugu umirovljenika i sindikat.
  A za IDS je to normalno, usisaj sve ča moreš. sigurno je pa i neki dogovor oko zapošljavanja.

 3. umirovljenik napisao:

  Vitorio točno si napisao. Osobe koje u Pazinu vode udrugu, sindikat i stranku umirovljenika su očito pobrkali “lončiće”. Žalosno je to.

 4. pepina napisao:

  Već kada toliko godina koaliraju sa IDS-om, mogli su se barem izboriti za Dom za starije i nemoćne, sve ove godine.

 5. ... napisao:

  Onda više ne bi mogli to koristiti u predizbornim kampanjama, a drugih ideja kako poboljšati život u Pazinu, nažalost nemaju.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.