Pazinski kadeti pobjedom nad Stojom do drugog istarskog zlata u mlađim kategorijama

Domaći košarkaši favoriti u ovoj utakmici imali su problema uoči utakmice zbog nedovoljno oporavljenih (Guštin, Ančić) ili igrača samo formalno u rosteru (Berton, Baća) i na klupi.

Ipak bez obzira na sve probleme odlučili su se i uspjeli ritmom igre u obrani čovjek na čovjeka na cijelom terenu (posebno pojačano na Sošića i Gustovarca) od prve do zadnje minute slomiti neugodnu i jako dobru Stoju koja je mijenjanjem obrana pokušavala neutralizirati jačinu ritma domaće ekipe u obrani i brzu relizaciju napada.

Iako pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje jako motivirani pulski sastav nekoliko puta se vraćao u utakmicu. Na kraju za Mvp utakmice nijanse su odlučivale između Gvida Guština koji je podigao taj pehar u odnosu na kapetana Luku Zajca koji je podigao pehar prvoplasirane ekipe. Njima kao i obim ekipama zlatne odnosno srebrne medalje podijelili su tajnik KSIŽ Robert Šime Fabijanić i predsjednik KK Pazin Neven Ćus. Nakon pazinskih dječaka zlato pazinskih dječaka i pazinskim kadetima a srebro pulskoj Stoji govori o orijentaciji na rad sa mlađim kategorijama u oba kluba na istarskom poluotoku.

Finale kadeta za Istarsku županiju KK Pazin KK Stoja 73-59 ( 21-17,18-19,17-17,17-6)

Školsko gradska dvorana u Pazinu, Suci: Đuraki ( Pula) i Katanić ( Loborika)

KK Pazin; Ančić, Baća, Zajc 25, Lukšić, Guštin 26, Erik 1, Fabris, Berton, Luka Krulčić 8, Marko Krulčić 13.

KK Stoja: Pavletić 4, Sabatti 1, Sošić 24, L. Buršić 2, Plišić , Gustovarac 20, Catela , Percan , M. Buršić 4, Kurtović 4.

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.