Pazinski Kamen povećao plaće i broj radnika

29976.jpgInformacija da je neka tvrtka podigla plaće radnicima, povećala broj zaposlenih i produžila radni tjedan s pet na šest dana uvođenjem radne subote zvuči nestvarno u vrijeme kad gotovo sve istarske pa i hrvatske tvrtke najavljuju donošenje drugačijih odluka. To je stvarnost koja se dogodila u pazinskom Kamenu.

Saznali smo to od direktora Karmela Krebela, koji je pojasnio da su plaće povećali za četiri posto, a u pazinskoj pilani zaposlili sedam novih radnika čime se ukupan broj povećao na 356 i sve to kako bi se nosili s povećanom potražnjom na svjetskom tržištu. Veli da su u inozemstvu zabilježili rast gospodarskih aktivnosti, ali su zadržali ranije postignute prihode od izvoza, 61 milijuna kuna u prvom polugodištu, jer su snizili cijene za šest do sedam posto.

– U Kinu smo isporučili 200 kontejnera robe, uglavnom drobljeni kamen. U Mađarsku vertikalne fasade, u Rusiji podove, a u Francusku i Luksemburg obloge za vanjske trgove. No, efekte inozemnog rasta smo potrošili doma gdje je poslovanje postalo tragično zbog velikih problema s naplatom robe od privatnih poduzetnika koji od nas kupuju poluproizvode. Zbog inozemnog rasta i domaćeg pada u prvom polugodištu smo zabilježili rast prihoda od svega jedan posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupno smo prihodovali 92 milijuna kuna, veli Krebl te ogorčeno zaključuje da svugdje u svijetu nailaze na odobravanje osim doma. Njegova je percepcija da se u Istri svakodnevno susreću s razmišljanjem “da se može i bez eksploatacije kamena”. (P. G.)

www.glasistre.hr

6 komentara na “Pazinski Kamen povećao plaće i broj radnika”

 1. mestar napisao:

  Bravo Kamen, bravo Karmelo, bravo uprava!!! Ča drugo reć!

 2. BURSIC napisao:

  Biti će još bolje kad budu otišli oni koji su već zaslužili mirovine.

 3. mestar napisao:

  ???? zašto????

  1. BURSIC napisao:

   što će biti još 5 umirovljenika više, a ti ili tvoja djeca će dobiti radno mjesto.

 4. artista napisao:

  Rezultat srčanog rada gosp Krebela i ljudi oko njega. Nebrojeno puta pokazao je da je VELIKI čovjek i vođa a tek onda manager. Njemu i cjelom poslovodstvu čestitke.

  1. student napisao:

   Bogaćenje na račun radnika i grešaka trule države ti nazivaš Velikim. Onaj koji se skriva iza radnika kojeg laže i krade nikad mi se nisu sviđali….

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.