Pazinski kolegij osvojio 3. mjesto na 6. istarskom zavičajnom kvizu Krasna zemljo – Meraviglioso paese

I ove je godine organizator kviza Krasna zemljo – Meraviglioso paese bilo Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka, a pokrovitelj Istarska županija.

Tema je ovogodišnjeg Kviza bila opći pregled povijesti Istre, pregled povijesti Rovinja te prepoznavanje njegove kulturne baštine na terenu, a škola domaćin OŠ Vladimira Nazora Rovinj. Svi su zadatci rješavani na terenu. Sudjelovali su učenici 8. razreda osnovnih i 4. razreda srednjih škola s područja Istarske županije, odnosno sveukupno 14 osnovnih i 12 srednjih škola, 26 mentora, što je ukupno 78 sudionika.

Pobjednici ovogodišnjeg, šestog po redu, zavičajnog kviza za osnovne i srednje škole pod nazivom “Krasna zemljo – Meraviglioso paese” koji se održao u Rovinju 10. listopada 2106., u kategoriji srednjih škola jesu učenici Larisa Vivoda i Nikolina Anastasijevski iz Gospodarske škole Buje, kojima je mentorica profesorica Anamarija Kurelić. Drugo mjesto osvojila je SŠ Mate Blažine Labin, učenice Karmen Rabar i Mateja Klapčić, mentorica je prof. Dijana Muškardin, dok je treće mjesto pripalo Pazinskom kolegiju-klasičnoj gimnaziji, učenicama Ines Blažević i Nikolini Ritossa, kojima je mentorica prof. Sandra Sloković.

U kategoriji osnovnih škola najbolje su se pokazale Marija Lalović i Nikolina Korša iz OŠ Ivana Batelića Raša s profesoricom Vedranom Hrelja Župan. Drugo je mjesto osvojila Osnovna škola Jože Šurana Višnjan ‒ PŠ Vižinada, učenici Erik Geržinić i Manuel Pahović, a mentor je prof. Valter Baldaš. Trećeplasirane su Nika Planinšek i Erica Bajs iz OŠ Šijana Pula, mentorica je prof. Nataša Brkić.

PKKG / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.