Pazinski kolegij po prvi put nastupio na natjecanju Euroscola – i osvojio put u Strasbourg!

Pazinski kolegij – klasična gimnazija ove godine prvi put sudjelovala na natjecanju Euroscola u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Natjecanje je održano u petak 21. 10. 2016. g. u Rijeci te su u njemu sudjelovali učenici iz 16 škola Istarske i Primorsko-goranske županije. PKKG je školu predstavljao tim u sastavu: Pierre Giovanni Bibalo (2.b), Maja Kelava (3.a), Dominik Draguzet (3.b), Tomislav Kučina (4.b), Mia Nadišić (4.b), te Julija Pletenac (4.b.).

Njihov je zadatak bio raspravljati o gorućim temama kojima se trenutno bavi Europska Unija poput: migracijska kriza, Brexit, zapošljavanje mladih, terorizam, ravnopravnost spolova te su trebali pokazati upućenost u način funkcioniranja Europskog parlamenta. Osim iznošenja činjenica i najnovijih saznanja o ovim temama na hrvatskom jeziku, učenici su na engleskom jeziku odgovarali na potpitanja peteročlanog žirija.

Pobjedom na ovom natjecanju osvojili su nagradno putovanje u Strasbourg za 24 učenika te dva mentora iz svoje škole. Tamo će imati prilike vidjeti kako izgleda jedan radni dan u Europskom parlamentu, družiti se s vršnjacima iz ostalih europskih zemalja i razmijeniti dragocjena iskustva.

pazinski-kolegij.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.