Pazinski kolegij slavi 15. rođendan

Pazinski kolegijPazinski kolegij – klasična gimnazija ovih dana nizom prigodnih događanja i svečanosti obilježava 15. obljetnicu utemeljenja. Programi vezani uz ovu obljetnicu počeli su još 24. veljače misom zadušnicom za prvog ravnatelja Kolegija mons. Antuna Heka, a tijekom cijelog ožujka se u suradnji s Katoličkim društvom prosvjetnih djelatnika Istre održavaju predavanja za učenike i građanstvo.

Prvo je u nizu bilo ono Marija Turića »U potrazi za Božjom česticom« prošle srijede, a sljedeće će se održati ove srijede, 11. ožujka u 17.30 sati u Spomen domu, kada će Ivan Musa govoriti na temu »Kontroverze srednjega vijeka«. U utorak, 17. ožujka, akademik Josip Bratulić održat će također u Spomen domu predavanje »Branko Fučić i Istra«, a tom će se prigodom predstaviti i školski ljetopis »Klasičar«. U četvrtak, 19. ožujka, niz završava predavanjem akademika Vladimira Paara »Galileo Galilei – činjenice i kontroverze«, na istome mjestu.

Sportski susret u povodu obljetnice Kolegija održat će se u subotu, 21. ožujka, dok je središnja svečanost zakazana za prvi dan proljeća, 21. ožujka. Nakon jutarnje svete mise, cijelo će prijepodne ispuniti kulturno-zabavni program u kojem će uz učenike Kolegija nastupiti i njihovi kolege iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Osnovne škole Vladimira Nazora, Osnovne glazbene škole u Pazinu te zborovi Corona iz Umaga i Roženice iz Pazina.

Davor Šišović
Glasistre.hr

5 komentara na “Pazinski kolegij slavi 15. rođendan”

 1. mm napisao:

  pazinjani slave 15 godina trpljenja nepodnošljivih bogomoljaca i ustaške omladine u svojem gradu

  1. aravnic napisao:

   katastrofa od komentara… neman riječi

 2. sf napisao:

  baš su klinci super, tu su mi susedi, a taj mm stvarno si katastrofa… a neki neka zbriše taj grozni kmentar

 3. Astronaut napisao:

  mm, mogao si se deklarirati kao fašista, ne razlikuješ se puno od njih…

 4. mm napisao:

  jao pa mislim stvarno…a joj…pa tko bi tako nešto…pa kuda ide ovaj…ne mogu vjerovati…ali što sad on…pa šta je ovo…pa to tako više ne može…treba zabranit…a joj…ta djeca…tko ih uči…pa gdje su im roditelji…ovo treba izbrisati…
  – da skratimo priču

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.