Pazinski košarkaši pobjednici međunarodne lige mladih seniora

David Ferenčić polaže na košPazinci su u možda u posljednjoj utakmici pod imenom KK Puris ( jer vlasnik petrinjski Gavrilović nije pratio rad pazinskih košarkaša u svome razdoblju otkako je preuzeo vlasništvo nad pazinskom tvrtkom!) pobijedili domaćine i osvojili prvo mjesto!

Iako su otputovali (zbog pretežno studentskih i školskih obveza) bez mlađih seniora Sopte, Petra Ćus i Zgrablića, juniora Dausa, Mogorovića, Curilovića i Jakusa, te ijednoga kadeta koji su sve više u posljednje vrijeme dobivali prigodu Pazinci sa čak tri predkadeta u sastavu koncentrirano su otvorili utakmicu poveli 20:2 i na početku pokazali tko je gazda, praktično zaključivši utakmicu. Tandem Ante Ćus i Dino Fonović gradio je igru, Marko Tomac odlično jurišao u kontru, a trolist dvometraša Saša Belac, Damir Hekić i Daren Mlekuš carevao je pod koševima. U nastavku gosti su kontrolirali prednost, iako su domaćini pogodili ukupno osam trica u utakmici, a Pazinci nijednu igrajući unutarnju igru i kontranapad. Pazinci nisu ne samo dozvolili da im se Slovenci približe, nego su omogućili da trolist predkadeta, osnonoškolaca (i budućih novih dvometraša) najmlađi David Ferenčić, te Boris Nefat i Elvir Hodžić odigra svaki gotovo po četvrtinu. Jedino se u svom debitantskom nastupu Elvir Hodžić nije upisao u strijelce, a posljednjih četiri minute igrali su zajedno i uspjeli sa starijim kolegama povećati prednost za pet razlike!

KK Splošna plovba Portorož- KK Puris- Pazin -60 -92 ( 10-26, 12-23, 23-23, 15-20)

Dvorana Lucija, gledatelja 50, Suci: Brabanskas i Mahaldze

KK Splošna plovba Portorož: Klinc, Borse, Bahor 32, Nusteter 3, Juvanovič, Zupan 3, Kveder 10, Sumič 5, Končarevič 4, Muminovič, Zobec 3.

KK Puris Pazin: Ante Ćus 17, Nefat 2, Fonović 6, Tomac 24, Ferenčić 3, Elvir Hodžić, Hekić 13, Belac 19, Mlekuš 8.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.