Pazinski košarkaši se deseti puta vratili sa turnira u San Giovanni di Valdrano

Tradicionalno koncem travnja i početkom svibnja mladi pazinski košarkaši 11 godišnjaci nastupaju na turniru kod prijateljskog grada San Giovanni di Valdrano kojega odlično organizira legendarni pazinski prijatelj Paolo Spaghetti Spago!

Ove godine to je bio i pripremni turnir za završnicu državnog prvenstva U 11 koji će se za dva tjedna odigrati u Pazinu. Na međunarodnom turniru na kojem nastupaju 26 ekipa iz Izraela, Poljske, Bosne i Hercegovine, Finske, Poljske, Rumunjske i najjače talijanske ekipe Pazinci su prvi dan nakon puta od osam sati izgubili prvu utakmicu od finske ekipe Puhu Vanta za koju je igrao i najviši igrač turnira porijeklom iz BiHa.

Međutim već isti dan za nekoliko sati pokazali su karakter i nakon produžetaka pobijedili selekciju regije Genova. Drugog dana ( budući su bili u “skupini smrti” čemu je dokaz da su sve ekipe grupe A u razigravanju dobivale ekipe iz drugih grupa!) izgubili su utakmice protiv jakih ekipa Colle Valdesa i Olimpije Roma. Nakon što su popodne uživali u povorci kroz grad i pjesmi lokalnog zbora drugi dan ujutro izgubili su protiv favorita turnira mini Olimpije Milano koja je u finalu razbila Maccabbi Haifa sa 31 razlike.

Međutim ponovno isti dan iskazuju karakter i u razigravanju uvjerljivo pobjeđuju ekipu Ortone. Drugi dan ujutro pobjeđuju ovaj puta ekipu San Saturnino i sa tri pobjede ( od toga dvije u završnici turnira u nizu!) i četiri poraza završavaju turnir na 17 mjestu koje bi bilo sigurno mnogo bolje da su igrali u drugim grupama. Međutim osim igranja sedam utakmica u četiri dana dečki su se družili, razgledavali nove krajeve i uživali u svojem praktički prvom dužem udaljavanju od svoih roditelja.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.