Pazinski košarkaši srednjoškolci iskazali karakter i povratom u zadnjim sekundama utakmice do naslova prvaka Republike Hrvatske

U Poreču su se 24 ekipe borile za naslov prvaka države u srednjim školama. Skoro 600 igrača igralo je na porečkom parketu. Između ostalih i prvak Istarske županije ekipa Srednjoškolac iz Pazina redom je skromno korak po korak dobivao utakmice sa Brnerdinom iz Ogulina 43-28, Vladimira Nazora iz Zadra 48-43, Gimnazijalca iz Koprivnice 47-36, Špogi iz Zagreba 49-36, te u finalu ekipu Elektrotehničar iz Splita 45-44. 
U svim utakmicama pazinski Srednjoškolac imao je kontrolu igre i rezultata. Tako i u finalnoj utakmici sa ekipom iz Splita sve je išlo u pravcu pazinske pobjede. Iako se igralo četiri puta šest minuta ipak peta utakmica u dva dana u zadnjoj četvrtini skraćivala je ruke i Splićani prvi puta preokreću utakmicu pri samom završetku te vode 44 sekundi do kraja čak 5 razlike uz dodatno bacanje koje ipak promašuju.

Tada Pazinci tricom Tea Erika smanjuju na dva razlike, “Skraćuje ” se i splitska ruka i Luka Zajc u polukontri zaustavlja se čvrstim prekršajem. Šest je sekundi do kraja Gvido Guštin loptu iz auta izbacuje Donaldu Fabrisu koju mu vraća i tri sekunde do kraja ( nakon prethodna dva promašaja) Gvido iskazuje karakter pogađa tricu za “ljudi moji je li to moguće” konačnih 45-44 i veliko slavlje, ludnicu 50 tak pazinskih navijača srednjoškolaca koji su autobusom u pratnji profesora došli u Poreč.

Pod vodstvom mladog, ali mudrog profesora Paola Maligeca za Pazince su igrali Gvido Guštin, Luka Zajc, Donald Fabris, Marko Krulčić, Teo Erik, Tin Baća, Paolo Ančić, Leon Lukšić, Petar Berton, Mateo Ivančić, Jan Benković i Luka Guštin sve redom juniori, kadeti i predkadeti KK Pazin. Nakon što su sa generacijom rođenih 1990 pred 14 godina osvojili naslov prvaka države u osnovnim školama pazinski košarkaši su sa vremenskim odmakom isto napravili sa svojim srednjoškolcima i pokazali kako odlična suradnja škola i kluba pomaže da se na koljena bace sredine sa daleko većim brojem stanovnika! Pazinsko košarkaško slavlje upotpunila je i današnja pobjeda igrača KK Pazin nad Grafičarom iz Ludbrega sa 54 -34 na završnici prvenstva Republike Hrvatske u konkurenciji U 11 koje se narednih dva dana igra u Pazinu.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.