Pazinski košarkaši osvojili turnir u Belišću

KK_GHIA STAFF PAZIN- 2001 GODIŠTE - TURNIR U ITALIJI 2013Mladi pazinski košarkaši KK Ghia staff Pazin, “žuti tići” rođeni 2001. i mlađi, nakon što su tijekom tjedna na gostovanju u Puli pobijedili u Istarskoj ligi dječake Pulu 1981 s dvadeset razlike i bez poraza osvojili naslov prvaka Istarske županije bili su jučer uspješni i uvjerljivi i na turniru u Belišću. Prvoga dana turnira pobijedili su vršnjake bivšeg prvoligaša zadarskog Borika s 51-22, nakon toga i Vinkovce s 60-23.

U drugoj skupini plasman za finale izborila je izvrsna ekipa domaćina Belišća koja je pobijedila zadarsku Voštarnicu i Borovo. Izvrsna suradnja kluba iz Belišća i pazinskog kluba (koju će klubovi intenzivirati) postoji još od 2004. kada su Slavonci u finalu predkadeta prvenstva Hrvatske održanog u pazinskom Kolegiju klasične gimnazije pobijedili favorizirani Zadar predvođen Tomislavom Zupčićem, Tonijem Prostranom i Ivanom Baturom.

Pazinci koji prvi puta sudjeluju na turniru poveli su sa 17 razlike i kontrolirali igru. Međutim odlični domaćini se vraćaju, ali Pazinci predvođeni najboljim igračem turnira Lukom Zajc mirno privode utakmicu kraju i pobjeđuju sa 44-39. Time su po sustavu veni, vidi, vici Pazinci osvjetlali obraz regije zapad, jer je dan ranije u kvalifikacijama za prvu ligu ekipa Belišća pobijedila Škrljevo sa 17 razlike. Ujedno izvrsni organizatori gostoprimivi Belišćani dali su Pazincima pozivnicu za drugu godinu, a u međuvremenu će Pazinci nastojati biti dobri domaćini u Pazinu KK Belišće, javljaju iz kluba.

Fotografije pogledajte na kkbelisce.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.