Pazinski košarkaši uspješno prebrodili najduže putovanje u A2 ligi

Iako su na put od preko 300 kilometara otputovali bez nekoliko igrača (između ostalih i jednog od najboljih – Dina Fonović) te nastupili sa samo četiri seniora, Pazinci su odlučili reći – ne postu pobjeda! Nakon uvjerljive pobjede nad Kastvom uslijedili su porazi Pazinaca i pobjede Kastavaca i zamjene mjesta na tablici. Sama utakmica krenula je tricom Krstića.

Pazinci su odlučnom igrom i borbenošću imali stalno vodstvo, ali nikako da se odvoje preko deset razlike i riješe utakmicu. Do poluvremena ipak Pazinci vode sa 46-40. Međutim drugo poluvrijeme Lošinjani koji se bore za opstanak u ligi kreću sa velikom željom za preokret uz bučno bodrenje iz publike. Greškama Pazinaca domaćini dolaze do prvog vodstva na utakmici kojega i zadržavaju do konca treće četvrtine kada imaju minimalno vodstvo 66-65. Iako su povremeno tijekom cijele utakmice igrali presing po cijelom terenu pet minuta prije kraja utakmice kreće poznata pazinska škola obrane i Lošinjani praktički ne prelaze polovicu igrališta. Najuzbudljiviji trenuci bili su manje od dvije minute prije kraja utakmice kada je prije vodstva Pazinaca od 79-75 Antonio Tariba sa osam metara pogodio tricu za smanjenje na 79-78. Međutim, nakon samo desetak sekundi uzvratio mu je sa iste daljine igrač utakmice Igor Đerman koji je uz prekršaj i slobodno bacanje koje je realizirao praktički riješio utakmicu sa 84-78 vodstvom Pazinaca. Preostalo vrijeme Lošinjani su odustali od zone-bugarice, pokušavaju i oni presing, ali to je voda na mlin Pazinaca do konačnih 89-80.

Mali Lošinj – dvorana Hrvoja Macanovića – gledatelja 300, suci: Lenac i Margan – oba Rijeka, trice: Jadranka 11 ( Tariba 8, Mužić, Herenda, Kovačević), Puris 12 ( Đerman 8, Hekić 2, Belac i Krstić).

Jadranka: Bogović 2, Tariba 24, Medarić, Herenda 7, Vucić 8, Ivanišević, Petković, Grgurević, Lehocki, Kovačević 15, Blažević 16, Mužić 6.

Puris: Krstić 23, Zgrablić, Curilović, Hekić 12, Jerko Ćus 7, Daus, Belac 3, Ante Ćus 5, Đerman 39, Sinković.

kkpuris.hr

1 komentara na “Pazinski košarkaši uspješno prebrodili najduže putovanje u A2 ligi”

  1. metropolis napisao:

    …baš me zanima kada je neki pazinjan zadnji put u A2 zabio 39 koševa…

    naravno da vam je đerman dao šut kartu ;P prc prc

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.