Pazinski košarkaški kadeti pobjedom nad Dubrovnikom osvojili šesto mjesto u prvoj kadetskoj ligi

Domaći su krenuli utakmicu odgovorno i poveli 8-0. Kada se očekivala jednosmjerna utakmica gosti preokreću za najviše vodstvo na utakmici 18-24. Do poluvremena gosti održavaju prednost od četiri koša.

U drugom poluvremenu Pazinci poboljšavaju skok i protok lopte i do kraja treće četvrtine vode sa 67-59. Dubrovčani ne posustaju nego stalno pušu za vrat domaćinama (želeći uzvratiti za poraz u Dubrovniku) koji odoljevaju napadima gostiju i na kraju pobjeđuju sa sedam razilke i time nakon što su bili tijekom prve kadetske lige dugo u konkurenciji za final four zbog ozljede nekoliko igrača na kraju ostvaruju uspješno šesto mjesto i stiču dragocjeno iskustvo.

Double double učinak ostvarili su Gvido Guštin ( koji je prvi skakač lige sa 13,1 skokom te za ukupni šut i za dva među prvih dva odnosno tri u ligi) i Filip Gustovarac ( koji je četvrti u asistencijama i deseti za tri u ligi) kod domaćina i Petar Koprivica ( koji je treći asistent lige). I u ovoj utakmici domaćeg trenera Darija Lukšića ( koji je u finalu predkadetskog turnira u Belišću) mijenjao je Damir Ćus.

KK Pazin KK Dubrovnik 84-77 ( 24-29-17-16, 26-14, 17-18)

Školsko gradsko dvorana, Suci: Đuraki ( Pula) i Granjaš ( Rijeka)

KK Pazin: Ančić, Baća, Zajc 13 ( 4 sk, 4as) Gustovarac 17 ( 5 sk, 10 as) Guštin 35 ( 11 sk, 2 as) Erik 2 ( 3 k, 1 as) Kajtazović 8 ( 6 sk, 1 as) Fabris 2 ( 1 sk, 3 as) Berton, Luka Krulčić ( 1 sk) Marko Krulčić 7 ( 7 sk, 3 as)

KK Dubrovnik Vujčić 14 ( 7 sk, 2 as) Stasjuk 24 ( 6 sk, 1 as) Džanković 1 ( 3 sk, 2 as) Tolj 7 ( 10 sk, 2 as) Ferri, Radulović, Frka, Ajduković 12 ( 7 sk, 1 as) Koprivica 19 ( 5 sk, 15 as) Bogdanović.

Maro Lučić trener KK Dubrovnik:

Odigrali smo mušku utakmicu sa dosta koncentracije za razliku od prve utakmice u Dubrovniku uz manje rotacije, Odigrali smo u okviru naših mogućnosti. Cijela utakmica je bila u egalu što je bilo jako dobro za utakmicu i gledatelje. Jako sam zadovoljan našom igrom. Da je bilo još više koncentracije možda bi utakmica otišla na našu stranu. Čestitam ekipi Pazina na pobjedi.

Damir Ćus trener KK Pazin:

Čestitke ekipi KK Dubrovnik koja nas je puno više namučila nego na prvoj utakmici u Dubrovniku. Kvalitetni početak nismo kapitalizirali i utakmica je otišla u neizvjesni tijek. Početkom drugog poluvremena postavili smo stvari na svoje mjesto i preuzeli inicjativu te kontroli utakmice koju smo uz određene oscilacije održavali do kraja. Nakon NBA tjedna kada smo u osam dana od nedjelje do ponedjeljka imali četiri teške utakmice ( Slavonski brod 1946, Cibona, Cibona i Cedevita) od utrka dečki su se nekako regenerirarali i pokazali karakter iako nismo imali šuterski dan. Čestitke svim igračima bez izuzetka i Dariju Lukšić na izgaranju za klub i šestom mjestu u prvoj kadetskoj ligi Hrvatske. Svih deset klubova na čelu sa krovnom organizacijom odgovorni smo u daljnjem razdoblju za razvitak ovih 120-tak igrača.

KKP

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.