Pazinski Limenjaci nastupili u Lisinskom

Pazinska Limena glazba je protekle subote svojim polusatnim nastupom pod vodstvom dirigenta prof. Alda Foška uveličala proslavu 90. obljetnice Puhačkog orkestra Zagrebačkog električnog tramvaja nastupom u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Pazinski su „Limenjaci“ dobili ovu prigodu za nastup kao plod izvrsne suradnje te dvije limene glazbe.

Četrdeset i jedan član  Pazinskih limenjaka izveo je Millotijev Samanj, Zlatićev Simfonijski ples br.2 – istarski, te Glenn Miller medley arr. Naohiro Iwai i Os Passaros Do Brazil Kees Vlak-a, a zajedno sa domaćinima na kraju koncerta i skladbe Krasna zemljo Istro mila, te Serbus dragi Zagreb moj. Prigodne poklone domaćinu u poprilično ispunjenoj dvorani uručila je zamjenica Pazinskog gradonačelnika Mirjana Galant. Predsjednik Limene glazbe Neven Rimanić pozdravio je prisutne i pozvao ZET-ovu limenu glazbu u goste u Pazin, a koncert je iz publike pratio i Ravnatelj Pazinskog Pučkog otvorenog učilišta Darko Tumpić.

Pokrovitelj obljetnice bio je Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u čije se ime prisutnima obratio Tedi Lušetić iz Upravnog odjela za kulturu grada Zagreba.

Slijedećeg dana su Pazinski limenjaci zajedno sa ZET-ovcima nastupili na promenadnom koncertu na ulazu u Maksimirski park, uveseljavajući Zagrepčane i njihove goste popularnim skladbama iz svoga repertoara, prije povratka u Pazin.

1 komentar na “Pazinski Limenjaci nastupili u Lisinskom”

  1. Sekretariat napisao:

    Jako uspješan nastup, sveukupno lipi izlet i vrijedno iskustvo za sve članove Limene glazbe Pazin. Domaćini bez greške…Tornat ćemo im to 2018. godine na Susretima limenih glazbi Istre u Pazinu kada će bit naši specijalni gosti. Zahvala svim članovima i svima koji su pomogli u realizaciji!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.