Pazinski predkadeti na turniru u Belišću

2Pazinski predkadeti sudjelovali su u subotu i nedjelju na košarkaškom turniru u Belišću povodom dana grada i 40 obljetnice KK Belišće. Prvog dana turnira najprije su pobjedili ekipu Vukovarasa 76-39, a nakon toga i ekipu Osijeka (selekcija igrača Škole košarke Osijek i Hrvatskog sokola) koju je vodio trener Goran Gunjević sa 57-26. Utakmice su bile gotovo identične.

U prvoj početna četvrtina bila je 16-11, a u drugoj utakmici 17-12 za Pazince koju povećavaju ritam i uz rotaciju svih igrača sigurno sa visokom razlikom privode utakmicu kraju. Druga u skupini bila je ekipa Osječkog sokola koja je pobijedila Vukovar. U drugoj grupi najbolja je bila ekipa domaćina KK Belišće ispred Đakova i Pakoštana.

Drugog dana turnira najprije je za peto mjesto ekipa Vukovara bila bolja od Pakoštana. Za treće mjesto ekipa Osječkog sokola ekipa pobijedila je Đakovo sa 71-45. Završna utakmica bila je ljepotica turnira. Domaćini na krilima Bruna Funtaka ( sina poznatog kanuista olimpijca) na početku vode sa 12-0. Pazinci ulaze u probleme, jedan od stožernih igrača Teo Erik ima četiri osobne, ekipa trenera Maria Koprivnjaka igra odlično u oba pravca i vodi sa 30-11. Ipak do odmora Pazinci vođeni staloženim trenerom Darijom Lukšić ( i asistenticom Tanjom Ančić) sređuju redove i smanjuju na ipak još relativno visokih 36-25. Početkom drugog poluvremena stvari u svoje ruke uzima najbolji igrač turnira maestralni Luka Zajc.

Krade dvije lopte i odmah ih pretvara u koševa, zatim slijedi njegova serija asistencija, te koševa do konačnih 28, da ne spominjemo i odgovornu igru u obrani. Prati ga izvrsni Gvido Guštin u energičnom stavu i sjajnoj obrani na iscrpljenom Funtaku. Pridružuju se i ostali za veliku seriju do kraja utakmice od 59-20 i konačnih 70-50 i veselje mladih Pazinaca koji osvajaju turnir. Domaćin je na čelu sa predsjednikom KK Belišće Zoranom Uranjek i legendom šefom trenera svih kategorija Dragom Nikšićem odlično organizirao turnir.

Pazinci su proširili suradnju i prijateljstvo koje traje već godinama, sa klubom koji igra drugu ligu, ali i veliku pažnju posvećuje radu sa svim mladim selekcijama i ciljevi u klubu su im identični razvitak i odgoj vlastitih igrača i trenera i razvijanje udruge sa radom od najmlađih do veterana prepoznatljive u svom gradu! Treba spomenuti da je KK Belišće u kategoriji predkadeta prvak regije zapad i za mjesec dana domaćin poluzavršnice prvenstva Hrvatske, za koju se Pazince bore i već u utorak ih čeka utakmica sa Kvarnerom u Rijeci. Pored spomenutih treba spomenuti i ostale mlade pazinske igrače a to su Leon Lukšić, Petar Berton, Donald Fabris, Ivan Asić i Paolo Ančić.

tekst: KK Ghia Staff

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.