Pazinski proračun skresan za četvrtinu

Proračun Grada Pazina za 2013. godinu planiran je u iznosu od 79,2 milijuna kuna, što je 19 posto više od ovogodišnjeg, rekla je Maja Stranić Grah, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun, na sjednici Gradskog vijeća na prvom čitanju budžeta. Članak pročitajte ovdje.

glasistre.hr

29 komentara na “Pazinski proračun skresan za četvrtinu”

 1. Oduševljena napisao:

  Čestitka

  Temeljem obavijesti koju sam primila da je Upravno vijeće Doma za psihički bolesne odrasle osobe Motovun izabralo a Ministarstvo socijalne politike i mladih potvrdilo izbor za ravnatelja doma u osobi g. Borisa Demarka, profesora obrane i zaštite, ovom prilikom želim javno čestitati kako izabranom kandidatu ta
  ko i članovima Upravnog vijeća koji su glasali za taj izbor a naravno i nadležnom ministarstvu.
  Doista su napravili dobar posao i time dokazali da su izabrali najboljeg kandidata jer su se prilikom izbora rukovodili prvenstveno kriterijem stručnosti – profesor obrane i zaštite je najbolji izbor, a potom kriterijem dužine rada u djelatnosti socijalne skrbi – nije uopće radio u djelatnosti socijalne skrbi.
  Čestitam i lokalnoj zajednici što je prepoznala navedene kvalitete izabranog kandidata i što im nije bila bitna politička podobnost i prijateljske veze nego zakonom propisani uvjeti natječaja pa nisu vršili pritisak na Upravno vijeće.
  Žalosno je jedino to da odluka Upravnog vijeća nije bila jednoglasna pa ti koji nisu glasali za izabranog kandidata stvarno nisu normalni.
  U nadi da će ovakvih moralnih i časnih izbora biti što više pozivam svekoliku stručnu i ostalu javnost da se pridruži mojim čestitkama.
  Svim akterima ovog izvanrednog događaja puno sreće kao i dosad želi
  Gordana Šišović, nažalost dipl. socijalni radnik sa samo 20-ak godina radnog staža u nažalost djelatnosti socijalne skrbi.

  1. Protu-Državni-element napisao:

   Ča se čudiš sve je danas korumpirano nema pravde ni boga u toj našoj lopovskoj umotvorini zvanoj
   država hrvatska.Slavoniju su uništili(poljovrivredu,mljekare…) Dalmaciju (Škverove,dalmacija vino,železara…)
   sad nemaju više di ča pljačkat pa je došla istra na red.

  2. taz napisao:

   Prijavite ih da ne bi sve ostalo na jednom postu lokalnog portala. Ako Demark ne zadovoljava kriterije natječaja onda je nelegalno izabran što se lako može dokazati.

  3. heidi napisao:

   Čestitke gospođi Gordani na hrabrosti za ovakvim pismom i nadam se da će uspijeti srušiti ovakav skandalozan natječaj i skandalozne poteze koji su doveli do imenovanja gosp. Demarka na to mjesto. Iako s dotičnim nisam imala puno kontakata, ono malo se može zaista svesti na jedan vrlo nekorektan birokratiziran postupak dotičnog. Da ne duljim, definitvno krivi izbor, ovakva ustanova traži čovjeka, sa svim svojim ljudskim karakteristikama, a ne birokratiziranog miša, za kojeg ne znam ni kako je dospio na mjesto pročelnika u upravi. Vrlo podcjenjivački prema jednoj profesiji koja zahtjeva puno više ljudskosti i karaktera. To znam iz svog iskustva razvoda braka, u kojem su ti ljudi u vrlo nepovoljnom položaju. Očito politika nije svjesna što znači raditi s ljudima s ruba društva, pa misli da mu ni uprava ne mora biti drugačja, nego s ruba društva. Još jedan krivi potez.

 2. upitnik napisao:

  Pa zar u natječaju nisu bile jasno propisane propozicije za radno mjesto? Ako nisu, zašto nisu? Je li to zakonito?
  kako su uspjeli službeno opravdat imenovanje?

 3. broj1 napisao:

  možda će denmark osnoati četu mladih partizana u domu :)

 4. sponzorusa napisao:

  Krulčić se već dugo želi riješiti Demarka pa je dogovorio s Vugrinecom da glasa za njega. Zanimljivo bi bilo znati i kako je “platio” taj glas i izbor Demarka za ravnatelja. A je li bilo žalbe na natječaj osim ovdje na ipazinu?

 5. posrednik pri zapošljavanju napisao:

  Pridružujem se čestitci,te želim samo podsjetiti na izjave predsjednice sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi, na proslavi dvadesetogodišnjice rada sindikata, a gdje je prisustvovala i ministrica Opačić.
  „Predsjednica Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske Jadranka Ivezić istaknula je da u tom sindikatu žele vjerovati da će se nakon nedavnih parlamentarnih izbora njihova djelatnost preporoditi.
  Ocijenila je da je u prošlih 10 godina sustav socijalne skrbi prošao svojevrsni križni put, da se sindikat borio s ljudima iz resornog ministarstva koji nisu bili dorasli svome poslu te da su propisi i zakoni donošeni u posljednji tren.
  Izjavila je i da je pred sindikatom veliki zadatak vraćanja digniteta struci ………“
  Upravo izborom ravnatelja Doma Motovun ,vidi se kako se uspješno radi na tome da se vrati dignitet struke, a djelatnici ministarstva napokon su pokazali da su dorasli svome poslu.
  Četiri prispjele molbe za izbor ravnatelja, od toga tri socijalne radnice, s radom u djelatnosti socijalne skrbi, ne zadovoljavaju, ali zato prof. obrane i zaštite koji nikada nije radio u djelatnosti socijalne skrbi , zadovoljava svim uvjetima natječaja.
  Šalje nam se jasna poruka – zakone još uvijek ne treba poštivati , jer su veze jače od njih.
  Naravno to se odnosi samo na povlaštene pojedince, ali srećom i tome ubrzo dolazi kraj.
  Pitam se da li su članovi UV i u jednom trenutku pomislili na korisnike te ustanove. Da li je napokon došlo vrijeme da ustanovu vode i rade u njoj stručni djelatnici , ili se treba nastaviti tradicija, pa posao socijalnog radnika po potrebi može raditi i portir.
  Razmislimo,nitko od nas ne zna da li će se možda već sutra naći u jednoj takvoj ustanovi kao korisnik.
  Sretno!

 6. Pipo napisao:

  Meni je drago da je Demark otišao
  (čitaj što nas je spasio)ali mi je žao što sa sobom u Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Brkaču nije poveo Ćusa i Matijašićku.
  Za bolje poznavanje prilika dodajem:
  Dom za psihički bolesne odrasle osobe Motovun u Brkaču
  OSNIVAČ: Republika Hrvatska
  PRAVA I DUŽNOSTI OSNIVAČA OBAVLJA: Ministarstvo socijalne politike i mladih RH.
  Ako je netko nekomu smjestio onda su naši loklani političari iz Pazina i Motovuna stvarno utjecajni kad mogu utjecati na odluke Ministarstva.
  Meni se čini da je u igri nešto drugo?
  Gospođa koja se buni bila je zaposlenica doma, raspitajte se što je radila?
  Zašto ne podigne tužbu, već ovako olajava?

  1. Markoni napisao:

   Slažem se s tobom. Molim sve da svate kako predstavničke vlast ( čitaj gradsko vijeće) sa imenovanjem dotičnog gospodina nije imala zaista ništa. Možda naš i neki drugi sindaki da, oni i tako o mnogim stvarima sami i odlučju.

   1. Pipo napisao:

    Ravnatelj neke ustanove ne mora biti stručnjak u struci kojom se ustanova bavi. Važne su organizacijske sposobnosti, a to se dobro može vidjeti u slučaju HNK Osijek.
    Kada je 2009. Božidar Šnajder postao intendantom osječkog kazališta Večernji list se pitao: “Zašto je pravnik (ne glumac, režiser, dirigent, baletan, pjevač… opaske moje) Šnajder intendant HNK Osijek bolji od ekonomiste Mucala. Baš me zanima njegov program.”
    Mnogi su tada tvrdili da je nestručan ( jer je pravnik) i kako je doveden po političkoj liniji.
    Na danima Hrvatskog glumišta u nedjelju 25. 11. 2012. pokazalo se kako je HNK Osijek nabolje kazalište u Hrvatskoj.
    NOMINACIJE:
    Za najbolju predstavu u cjelini – DRAMA
    Za najbolje redateljsko ostvarenje – DRAMA
    Glavna ženska uloga
    Sporedna ženska uloga
    Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina
    Muška uloga
    Za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave
    NAGRADE:
    Najbolja predstava u cjelini (drama)
    Najbolje redateljsko ostvarenje (drama)
    Nakon ovoga nikoga pa ni Večernjak ne zanima jeli Šnajder pravnik, profesor obrane i zaštite ili vodoinstalater.
    Pustimo da vrijeme pokaže kako se će se razvijati Brkač. Možda će prof. obrane i zaštite biti bolji od soc. radnice. Na koncu za četiri godine je reizbor, pa ako ne valja neka ga izbace na ulicu. Zašto ne?

    1. Zziip napisao:

     Bravo Pipo, svaka ti čast, ovo je odličan osvrt kakav se ovdje rijetko viđa.
     Samo ću se malo nadovezati, a veže se na tvoj trenutni komentar i onaj malo prije – iako imamo “stručne” osobe na čelu naših institucija, te institucije baš i ne stoje najbolje. Ako se tako blago i smije reći. Osnovno je pitanje u čemu su stručni. Ako je to jedna od djelatnosti ustanove koju “vode”, onda bi moglo prije biti da su “nestručni”, jer nemaju odlike voditelja ustanove ili kolektiva, već samo jedne od mnogih aktivnosti koje se redovito odvijaju.
     Da sad ne imenujem neke od takvih…

     Još jednom pohvale za komentar!

    2. PROFESOR bALTAZAR napisao:

     Bravo Pipo ili da nisi to ti Demark? Za bolje poznavanje prilika dodajem: Demarka kao ravnatelja Doma za psihički bolesne odrasle osobe Motovun nije izabralo Ministarstvo socijalne politike i mladih nego Upravno vijeće i to osobe po imenu i prezimenu: Vesna Pavletić – pomoćnica pročelnice upravnog odjela za lokalnu i područnu (regionalnu)samoupravu Županije Istarske, Karmen Grubor pročelnica općine Motovun, dr. Vinko Brozović – Istarski domovi zdravlja Ispostava Umag – gradski odbor SDP-a Umag zadužen za zdravstvo i socijalnu skrb. Pa ti reci da to nije smještaj lokalnih političara. Kad smo već kod smještaja mama načelnika Vugrinca je na smještaju u Domu u Brkaču pa je on valjda zainteresiran da direktor bude njegov prijatelj. A ti Pipo predloži da se promijene zakoni pa da direktor može biti samo onaj tko je već bio direktor. Fućkaš struku najbolje je da se vrati Hrvatinka pa da opet bude sve po zakonu.

  2. Pipo napisao:

   Profesoru Baltazaru

   Najozbiljniji kandidat za novog intendanta je sadašnji v.d. intendant Božidar Šnajder, koji ima političku podršku i zaštitu HDSSB-a, odnosno obaju suvlasnika Kazališta, Grada Osijeka i Županije, piše Jutarnji list 9. 11. 2009.
   To vam je, nadam se da znate, isto kao IDS u Istri.
   Naravno da Upravno vijeće koje formira politika predlaže tko će biti ravnatelj u državnim ustanovama, a nadležno Ministarstvo u takvim slučajevima, kao što je već bilo u Brkaču PONIŠTAVA ili PRIHVAĆA prijedlog. Dakle Ministarstvo ima zadnju riječ. Zato onima koji se osjećaju prevarenima i koji misle da je to protuzakonito predlažem da podignu tužbu pred našim sudovima, ali i Sudu za zaštitu ljudskih prava u Strasbourgu. Mislim da znate da troškove spora snosi stranka koja izgubi spor.

 7. PROFESOR bALTAZAR napisao:

  Izbor Demarka je očito političko pitanje. Mislite li da će to pvećati popularnost SDP-a u Istri doktore Brozoviću Vinko? Dobro ste kukurikali ali umjesto partijske nagrade zaslužujete partijsku kaznu. I još da znate vi uopće ne možete biti ravnatelj staračkog doma u Umagu jer nemate 3 godine staža u socijalnoj skrbi ili se nadate da će i vas izabrati na isti način kako ste vi izabrali Demarka u Motovunu? A što se tiče Kruljčića i Vugrinca, uskoro će izbori pa će valjda i njih narod znati nagraditi.

 8. ids napisao:

  Ma ste vi videli kako izgleda objekt u Brkaču. Ja ipak mislim da je projektant “vizionarski” projektirao objekt da se jednog dana može “uklopiti” u golf-igralište. A ča će van onda socijalni radnici…treba van neki ki će to “uklopit”…

  1. kapitalist napisao:

   nije upitan natjecaj i kriteriji, to se određuje ovisno o kandidatu koji mora proć. meni ne smeta da ravnatelj nema iskustva u socijalnoj sluzbi – tamo treba bit covjek koji zna upravljat. da li demark zna upravljat? razvijat? poboljsavat?

 9. Anonimno napisao:

  Ki će zamijenit Dmarka

  1. provokator napisao:

   Ćus

   1. Zziip napisao:

    Blizu, ali ne. Navodno bi trebao biti netko iz gradskog vijeća. Ima li tko kakvih informacija o tome?

    1. provokator napisao:

     Čotar?

    2. Markoni napisao:

     Zač ne? Poglej samo kako je organizira saobraćaj u Pazinu na zadnjoj trki od bičiklet. Vero bistar ragač u štatu, a samo ke težak!

 10. Zziip napisao:

  ne znam,možda. Ima tko kakve informacije?

 11. Karlos napisao:

  Čudi me da Šišović, koji IDS-u viri iz guzice, nije bio “uspješniji” u uglavljivanju NJE!!!

 12. supersport napisao:

  U današnjoj ponudi SuperSporta koeficijent na Martina Čotara je 1.10, Sonju Matijašić 3.30 a na Edija Ćusa 7.80….
  Zaigrajmo zajedno!

  1. Poznavatelj napisao:

   Ne razbijajte si glavu. Situacija je konfuzna i do dolaska novog Zakona o JLS mjesto nije uopće atraktivno. Može se desiti ( kako stoje neke najave) da će budući gradonačelnici voditi svoje ljude (čitaj pročelnike) kod dolaska na dužnost i isto tako bi oni s njim trebali otići. Kako su izbori u svibnju, a još se ništa ne zna glede zakona može se desiti da se nakon dolaska na to mjesto u recimo prosincu ili siječnju pročelnik mora pokupiti sa tog mjesta već u lipnju ili srpnju 2013., pa mjesto nije baš jako zanimljivo (osim ako imaš sve uvjete, a pri tome si nezaposlen).
   U svakom slučaju, ako ne bude promjena u Zakonu, natječaj će se pomno pratiti. Ima kandidata daleko sposobnijih od navedenih, sa svim potrebitim i propisanim uvjetima.
   Stranačka pripadnost ako bude po sadašnjim uvjetima neće doći do izražaja.
   Sva tri spominjana kandidata su se već dokazali kao prilično neučinkoviti na poslovima koje su radili pa čisto sumnjam da mogu proći. Pitanje je i imaju li sve potrebite uvjete.

   1. Zziip napisao:

    Slažem se, super komentar! Svi tri su kao dosadašnji pročelnici (obadva su bili u gradu) i ravnatelji pokazali da ne zanju svoje delo! Samo se muljalo i gledalo svoju korist!!
    Ako mene pitate, ima tu još kandidata koji bi na toj funkciji mogli biti super a već su bili na rukovodećim funkcijama i imaju iskustva (npr. Kalac, Gabrić). Tu bi konačno bila prilika da se pokaže drugačiji način vođenja grada i da ga se makne iz ovog sna!!

    1. jlz napisao:

     ne blenceri.

 13. Anonimno napisao:

  A joh, to me podsjeća na natječaj u Pazinski muzej. Izađe natječaj (rad poli jame), ne trebaju nikakve kvalifikacije i tip kojeg zoveš ča je s tim i kad ćeš dobit obrazloženje zaš nisi primljen, kaže da to zapravi i nije natječaj da je to obavijest ili ča ti ga ja znma ča. Tip ne zna ni govorit. Ča se čudimo. Mi smo samo ovce koje bleje i ni više.č Cijeli sustav u svin porama je takav.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.