Pazinski radioklub osvojio prvo ekipno zlato u svojoj povijesti

Borba do posljednje sekunde vodila se na terenu između Zarečja, Pazinskih novaki i Brhaja među radioklubovima iz Pazina i Kaštel Gomilice u popularnom „lovu na lisice“, odnosno Amaterskoj radiogoniometriji. Nestrpljivo se čekao natjecatelj iz Radiokluba Kaštilac koji je trebao doći na cilj sa pronađene sve tri „lisice“ u kategoriji juniora kako bi preoteli prvo mjesto Pazincima. Atmosfera je eksplodirala kada se mladi natjecatelj minutu i pol prije isteka vremena pojavio na prilazu cilju, te stigao na sam cilj 56 sekundi prije isteka 140-minutnog vremenskog ograničenja. Nakon što je sustav izbacio rezultat koji je pokazao „samo“ dva pronađena odašiljača pazinsko slavlje moglo je početi.

Pazinska ekipa bila je u minimalnom vodstvu i nakon prvog dana. Zahtjevan teren i mudro postavljeni odašiljači zbunili su mnoge te je svaki pronađeni odašiljač bio vrlo vrijedan. U tim uvjetima najbolje su se snašli stariji i iskusniji natjecatelji. Drugi dan je i mlađima sve sjelo na svoje mjesto te su ostvareni respektabilniji rezultati.

Za Pazince su nastupili Martin Bertoša, Mateo Udovičić, Lovro Ursić i Mateo Kurelović svojim prvim, drugim, četvrtim i šestim mjestom u kategoriji M14. Matija Mogorović osvojio je 3. mjesto u M16. Andrea Drndić i Erik Baničić bili su ispred konkurencije u M19. Marina Udovičić pobijedila je u Ž16 a Lea Bertoša pobijedila je u seniorskoj kategoriji.

Od ukupno 6 klubova Radioklub Pazin osvojio je prvo mjesto sa 78 bodova, Radioklub Kaštilac drugo sa 75, a Radioklub Ludbreg treće sa 40 bodova.

Posebna zahvala Gradu Pazinu na financijskoj i logističkoj potpori organizaciji natjecanja.

Hvala i Hrvatskom Radioamaterskom Savezu, Zagrebačkom Radioamaterskom Savezu, Mjesnom odboru Zarečje, ICE d.o.o. Pazin, Plavoj laguni Poreč i Krašu d.d. Zagreb bez čije potpore ovo prekrasno natjecanje ne bi bilo ostvarivo.

Sljedeća stanica sezone nakon Bjelovara i Pazina je Zagreb, gdje će se natjecanje održati na terenu Parka Dotršćina iznad Dubrave. Teren je sličan ovom pazinskom, sa mnogim kratkim i strmim usponima i vrlo je važno dozirati snagu, dobro pročitati teren i izabrati najoptimalniju trasu.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.