Pazinski seniori predvođeni nositeljima igre kadetima Lukom Zajc i Gvidom Guštinom pobijedili u Rovinju

Pazinski košarkaši odradili su uspješno u Rovinju odgođenu utakmicu od vikenda i uzvratili Rovinježima za poraz u prvom dijelu prvenstva. Utakmicu su Pazinci otvorili pritiskom na bekove, ali loše je reagirala unutarnja linija te je došlo do promjene još dvije vrste obrane i na poluvremenu bi bilo osam razlike da Perić nije sa sirenom smanjio na pet. U trećoj četvrtini igra se tvrdo, nervozno sa obje strane u čemu se domaćini bolje snalaze i prije završne četvrtine vode sa četiri razlike.

U zadnjoj četvrtini Pazinci preuzimaju inicijativu i dvadeset sekundi do kraja Jerko Ćus i Guštin udvajaju Perića i uzimaju mu loptu. Zajc vodi napad i šest sekundi do kraja lopta dolazi do Gregora Beline. Vječni mladić fintama ulijevo i udesno izbacuje dva svoja čuvara, razmakne ih i sa dva vođenja dolazi udesno do linije slobodnih bacanja i visokim skok šutom sa sirenom lopta para mrežicu i ulazi ” kao suza” za konačnih 66 – 68. Pazinci su u zajedničkom zagrljaju.

Za košarkaške knjige, primjerom za pazinske kadete čije vrijeme tek dolazi, “Beli” kapa do poda. Samo strpljivo uz stjecanje iskustva i sve boljih rezultata mlade ekipe, pomaknuti će se rekord Petranovića u godinama igranja, kao i vlastiti rekord od 41 koša u drugoj ligi nedavno u utakmici sa Stojom. Primjerom i pristupom te samopouzdanjem nakon četiri “iscurena” (slobodna bacanja što se u karijeri Gregoru nije desilo) pokazao je golobradim dečkima čije vrijeme tek dolazi zašto je košarka kraljica igara i zašto u domovini košarke postoji uzrečica “I love this game”.

Cijela ekipa počevši od najmlađeg Donalda Fabrisa rođenog 2002. preko njegov rođaka Damira Hekića i kapetana Jerka Ćusa koji su bili oslonac igre u obrani do najstarijeg snajpera Beline zaslužuje čestitke za karakter jer su pokazali kako se bori za boje svoga kluba i grada čije ime nose. Zbog održavanja dana meda sljedeća utakmica pazinskih seniora u svojoj dvorani u Pazinu na rasporedu je u ponedjeljak sa Crikvenicom u 20,15 sati.

KK Rovinj – KK Pazin 66 – 68 ( 20-18, 13-20, 21-12, 12-18)

Rovinj, Dvorana Ginasium, gledatelja 200, suci: Lenac, Golić i Melon

KK Rovinj: Banko 6, Matošević, Ključević, Matošević 4, Atlija 9, Jelača 10, Cupač 6, Klarić, Šturman 16, Perić 15, Komadina, Blažević.

KK Pazin: Ančić, Aleksić, Zajc 11, Hekić 5, Jerko Ćus, Erik, Levak, Guštin 16, Jakus, Donald Fabris 3, Belina 33.

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.