Pazinski školarci obilježili početak aktivnosti povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje

osvnp1.jpgU povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22. travnja, Grad Pazin organizirat će prigodne aktivnosti kojima se nastoji pojačati svijest građana o očuvanju okoliša, stavljajući naglasak na edukaciju djece predškolske i školske dobi.

Prva u nizu akcija, bio je današnji posjet Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Pazinu. Tom je prilikom učenicima podijeljeno 450 posebno izrađenih knjižica, koje služe za bacanje žvakaćih guma, kako ih se ne bi bacalo na tlo i time prljao i zagađivao okoliš. Učenicima je podijeljeno i 300 edukativnih letaka za selekcioniranje otpada u eko-otocima.

Dan planeta Zemlje svake se godine obilježava 22. travnja, s namjerom jačanja svijesti i poštovanja prema prirodnom okolišu našeg planeta. I ove će se godine Dan planeta Zemlje obilježiti pod sloganom „Milijarda zelenih djela“. Time se želi naglasiti važnost osobnog doprinosa svakog stanovnika Zemlje, ali i organizacija, tvrtki i gradova u dostizanju zajedničkog cilja – održivog života i razvoja. „Zato je važno da svatko od vas brine o svom okolišu, da se ponaša odgovorno i s poštovanjem prema okolini i svom gradu.“, naglasio je gradonačelnik u svom obraćanju školarcima.

2 komentara na “Pazinski školarci obilježili početak aktivnosti povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje”

 1. eko napisao:

  nisu li te knjižice za žvakaće samo dodatno trošenje novaca i ne radimo li tako još više smeća u ljiepoj našoj ???

  1. Prolaznik napisao:

   Naravno da jesu!
   Kao i za sve račune koje možemo plaćati online i ne dobivati uplatnice. I struju koja je potrebna da ovdje komentiramo. I sva vozila koja prevoze jednu umjesto 3 ili 4 osobe, ili loši panini na autobusnoj dok jeftnije i bolje školarci mogu jesti u šk. kuhinji, kao i nepotrebno pretjerano grijanje po zimi, kao i …. bla bla bla.
   Daj, sigurno ima još bar jedna loša stvar u ovoj inicijativi! Pusti kreativnosti na volju, baci još jednu kritiku. Svijet čeka!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.