Pazinski trojac ispraćen u Ande

dsc01059.JPGSinoć su oko 21.30 sati pazinski trojac Mladen Nikšić – Nikša, te bračni par Suzi i Roni Ladavac ispraćeni od strane gradonačelnika Nevena Rimanića i pročelnika Borisa Demarka na trotjednu za Ladavce odnosno za Nikšića četverotjednu istarsku ekspediciju u Ande.

Pazinci su dio trinaestočlane ekspedicije Istrana, koji kreću u osvajanje Anda pod vodstvom Puljanina Nevena Brajkovića iz organizatora Alpinističkog odsjeka Planinarskog društva „Glas Istre“ iz Pule. Nikša, Suzi i Roni su krenuli sinoć prema Veneciji odakle će letjeti za Madrid. Otamo će 12-satnim letom produžiti do peruanskog glavnog grada Lime. Tamo će autobusom stići do Huaraza, mjesta koji se nalazi na 3 tisuće metara nadmorske visine.

Ekspedicija se sastoji od dva dijela – u prvom će 17 dana biti smješteni u dolini Llanganuco. Tamo će pokušati osvojiti vrhove koji se nalaze na visini od 5.500 do 6.300 metara. Nakon toga slijedi povratak u Huaraz, a nakon toga slijedi posjet drugoj dolini Ishinca na dodatnih sedam dana, a pokušat će osvojiti vrh Tocllraja koji se nalazi na 6.032 metara.

Dakle, među 13 članova ekspedicije se nalazi čak sedam članova Gorske službe spašavanja – Stanice Pula, kojoj je Nikšić pročelnik. Među putnicima u Peru se nalazi i dr. Mario Franolić, ravnatelj pulske Poliklinike za baromedicinu OXY. Zanimljivost ove ekspedicije da će imati kuhara Peruanca. Projekt je dobio podršku Istarske županije, a sufinanciran je i od strane Grada Pazina.

A. Finderle

3 komentara na “Pazinski trojac ispraćen u Ande”

  1. Anonimno napisao:

    Sretno Pazinjani!

  2. mateo091 napisao:

    SRETNO!!

  3. Anonimno napisao:

    jebenti i ja bin ša istraživat

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.