Pazinski umjetnik Elvis Berton na sajmu umjetnina u Ulftu

berton-elvis.jpgLikovni i multimedijalni umjetnik iz Pazina Elvis Berton jedan je od 8 odabranih autora koji će krajem travnja iduće godine zastupati Hrvatsku na sajmu umjetnina „Huntenkunst“ u Nizozemskoj. Sudjelovat će i na izložbi „Hrvati dolaze“ koja će biti postavljena od 29. travnja do 5. lipnja 2010. godine u Galerie bij de Boeken u Ulftu.

Huntenkunst se najbolje može opisati kao mješavina izložbe i sajma. Umjetnici sami predstavljaju svoj rad i prisutni su u svom odjeljku, a programski se predstavljaju različite discipline i stilovi suvremene umjetnosti. Organizatori veliku važnost pridaju kvaliteti predstavljenih radova pa selekciju obavlja međunarodna izborna komisija. Godišnje od svih prijavljenih samo otprilike 12 posto njih bude izabrano za Huntenkunst. Najvažnija je kvaliteta radova, a manifestacija nastoji biti odraz onoga što se danas u likovnoj umjetnosti radi na području nadahnuća, metiera i tehnika.

Svake godine Huntenkunst u fokus izložbe postavlja jednu zemlju koja se predstavlja u sredini izložbenog prostora. Organizatori Huntenkunsta 2010. izabrali su Hrvatsku i organizaciju povjerili HDLU-u Zagreb. Pozvano je 8 umjetnika koji imaju hrvatsko državljanstvo te koji žive i rade u Hrvatskoj. Izložba će imati dvosmisleni naslov „Hrvati dolaze!“, a bit će otvorena od 1. svibnja do 6. lipnja 2010. godine.

barkun.hr

1 komentara na “Pazinski umjetnik Elvis Berton na sajmu umjetnina u Ulftu”

  1. pepsi napisao:

    bravo elvisu, svaka čast. trilogija “šume” su prva liga.
    samo tako i kuraja

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.