Pazinski vijećnici razgledali školsko-gradsku sportsku dvoranu

2U četvrtak 24. srpnja 2014. godine, na poziv Gradonačelnika Renata Krulčića, gradski vijećnici s predsjednikom Borisom Demarkom razgledali su Školsko-gradsku sportsku dvoranu. Izgradnja je započeta u svibnju prošle godine, a dovršetak izgradnje s opremanjem očekuje se u prvoj polovici kolovoza ove godine.

Gradonačelnik Renato Krulčić, zahvalio je vijećnicima Gradskog vijeća sadašnjeg i ranijeg saziva na iskazanoj podršci u realizaciji ovog projekta koji je od izuzetne važnosti za Gimnaziju i strukovnu školu Jurja Dobrile, Osnovnu školu Vladimira Nazora i pazinski sport.

Arhitekt Berislav Iskra, koji potpisuje projekt upoznao je prisutne s namjenom, sadržajem i funkcijom polivalentne trodijelne dvorane s pripadajućim svlačionicama, ambulantom, borilištem, prostorima za nastavnike, za upravu i za voditelje.
Pohvalio je suradnju sa nadzorom Učke konzalting iz Pazina, te izvođača radova tvrtku MIPCRO d.o.o. iz Ivaneca na kvaliteti obavljenog posla i ranijem dovršetku radova – tri mjeseca prije roka. U tijeku je montiranje sportske opreme.
Arhitekt Iskra je zadovoljan što, nakon 15 godina od kada je napravljeno prvo idejno rješenje za izgradnju Dvorane na ovoj istoj lokaciji, Pazin će imati funkcionalnu i moderno opremljenu Dvoranu.
Sportska Dvorana sa 3.500 m2 velik je iskorak za Pazin, a s obzirom na višenamjensku funkciju koristit će se i za kulturne, javne i druge priredbe.

Procijenjena vrijednost cjelokupne investicije je 38.135.671,61 kn. Investiciju sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 9.891.087,50 kn kroz program EIB III, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 1.999.138,61 kn dok je iznos od 21.339.664,04 kn osiguran putem kredita kojeg će vraćati Grad Pazin i Istarska županija, svaki u 50% iznosu. Iz gradskog proračuna za otkup zemljišta i za izradu projektne dokumentacije, te za priključenje vodne građevine izdvojeno je 4.905.781,46 kuna.

Gradonačelnik je naglasio da put od ideje do realizacije projekta nije bio ni jednostavan ni lak. Danas možemo biti ponosni na ovu građevinu – Dvoranu svih građana Grada Pazina koju će od 8. rujna, prvog dana školske godine, koristiti osnovna i srednja škola, klubovi, udruge i građani, zaključio je Gradonačelnik.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.