Pazinski “Vladimir Gortan” ponovno nagrađuje svoje dioničare

vg.jpgPrekjučer su dioničari pazinskog građevinskog poduzeća “Vladimir Gortan” donijeli odluku o isplati 219.160 kuna dividende iz dijela lanjske dobiti. To je peta godina uzastopce da dioničari dobivaju toliku novčanu nagradu, a pribrojimo li dividendu iz 2005. od 120,5 tisuća kuna, ispada da je društvo u šest godina isplatilo svojim vlasnicima nešto više od milijun kuna.

Najviše su dobile obitelji Damijanić i Rudan, koje zajedno posjeduju 61 posto ukupnog kapitala “Gortana”, kojim upravljaju i nadziru njegov rad. Preostali dio je u vlasništvu 142 mala dioničara.

Dioničari su ujedno odlučili da preostali dio lanjske dobiti od 156 tisuća kuna prenesu u zadržanu dobit, čime je ta stavka prešla vrijednost od milijun kuna. Ukupno, društvo je lani uknjižilo dobit od 375 tisuća kuna te prihodovalo 35,4 milijuna. No, u usporedbi s podacima iz 2008. to su znatno slabiji rezultati, što je u financijskom izvješću Uprava protumačila kao rezultat smanjenja građevinskih radova.

Iako je vidljiv pad poslovnih pokazatelja, predsjednik Uprave Milan Damijanić je u istom izvješću izjavio da ne odustaju od zacrtane razvojne strategije. Odnosno, najavio je podizanje kvalitete proizvodnje betona i betonskih elemenata, nabavu novih strojeva u pogonu bravarije, veći udio gradnje objekata u vlastitoj režiji, pripremu izgradnje stambeno-poslovnog objekta u dvorišnom krugu društva i drugo.

Tvrtka “Vladimir Gortan” nastala je 1947. godine iz građevinske grupe koja je obnavljala Pazin nakon Drugog svjetskog rata. Po zadnjim objavljenim podacima imaju 62 stalno zaposlena. Osim gradnje zgrada, tvrtka se bavi i proizvodnjom betona i betonskih proizvoda te metalnih konstrukcija i plastične stolarije. Lista referenci zaista je impresivna. U čitavoj Istri izgradili su ili obavili rekonstrukciju brojnih ureda, škola, dječjih vrtića, obiteljskih kuća, stambenih zgrada, poslovnih hala, hotela, benzinskih postaja, crkava, marina…

Glas Istre

8 komentara na “Pazinski “Vladimir Gortan” ponovno nagrađuje svoje dioničare”

 1. xyz napisao:

  pripremu izgradnje stambeno-poslovnog objekta u dvorišnom krugu društva ??

  1. baba napisao:

   još jedan pasaj prema spomen domu, samo o tome pričaju već godinama…

 2. wc napisao:

  Bolje da sagrade neki javni wc da park više ne služi kao wc za ugostiteljski objekt na trgu. Ipak je 21. stoljeće, nije ok da centar grada smrdi.

  1. cw napisao:

   Zato treba zatvoriti onu prčvarnicu i onda nebi smrdilo. Onaj kiosk zbilja predstavlja ruglo grada.

   1. domi napisao:

    Zanimljivo je kako novi i živahni predstavnici većine nikako javno ne zapitkuju o tome. Da li je to selekcija pitanja i primjena različitih kriterija (zato što tamo često borave)? Ne znam, samo mpitam.

 3. wc napisao:

  Na kraju krajeva, vršenje nužde na javnom mjestu je isto za prekršajnu prijavu kao i remećenje javnog reda i mira zbog npr. buke. Policija prođe i pogleda i nikome ništa. Da li se tu nekome gleda kroz prste ne znam, ali nije ok.

 4. wc2 napisao:

  Ono na trgu je sra-mo-ta. Neki dan prolazin po parku a tip bez srama u pol dana piša po grmu.

 5. rohatinski napisao:

  Hm, da, neke dane odvratno smrdi u parku. Ali, budimo realni, ljudi baren pišaju u grm. Po meni su veći problem breki neodgovornih vlasnika koji seru po svuda, a najviše po travnjaku kadi se igraju dica. Ja bin tejste kažnjava više nego ove prve.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.