Pazinski volonteri i vatrogasci spasili pse ispod hrpe kamenja

Nakon tri dana potrage volonteri i prijatelji pazinske udruge Happy End, koja se bavi spašavanjem i udomljavanjem napuštenih životinja, Semi i Casandra pronađeni su pod odronom kamenja i spašeni.

Nakon što su prokopali tunel ispod ograde azila i nestali u šumi trajala je neviđena potraga u koju su se uključili i sami psi iz azila udruge. No, da nije bilo izuzetno hrabrih volontera i pazinskih vatrogasaca psi bi pod kamenjem uginuli od gladi i žeđi.

– Godinama šeću po ovim brdima i znaju svaki grm. Zato smo znali da im se nešto dogodilo kad se nisu vraćali. Tri dana vrijedna ekipa tražila ih je po terenu, dolazili su naši šetači iz Poreča, Novigrada, Labina, i psi su nam pomagali (pogotovo Nera, joj ta divna Nera zagrebačka!), bez uspjeha, kaže Mae Isaksson iz Udruge Happy End, na čiji poziv upomoć na noge je skočilo “pola Istre”.

“Treći dan popodne Elena Fatorić čula je daleko cviljenje dok je tražila po šumi, krenula je s jedne strane, Benny i ja s druge. Grubo smo ih lokalizirali na vrhu jedne ružne strmine, a Nera je vodila Bennyja Dragu Anderssona koji se pod naletom adrenalina penjao kao divokoza. Tu su mene noge izdale ali uskočila je Elena i brzo se popela gore. Umjesto veselja preplavila nas je panika, jer su se psi nalazili pod odronom kamenja, koje nije bilo lako dignuti, a još gore, postojala je opasnost od urušavanja na pse”, kaže Mae, a fotografije s mjesta događaja dokazuju da je situacija bila više no opasna. Srećom, uskočili su pravi heroji.

“Trebalo nam je hitno više jakih ljudi, pozvali smo vatrogasce koji su odmah krenuli. Boris Bazon i Luciano Ujčić, pazinski vatrogasci, ovo im nećemo nikada zaboraviti i hvala im do neba! Nakon neizvjesnih pola sata, čuli smo sa vrha strmine te magične riječi: ‘Imamo ih!'”, prepričava voditeljica Udruge, koja za hrabre vatrogasce, ali i sve koji su sudjelovali ima samo riječi hvale.

“Hvala pazinskim vatrogascima koji uvijek, ali uvijek spremno dolaze kad ih trebamo. Hvala svim našim divnim ljudima na koje uvijek možemo računati – Elena Fatorić, Ivana Sunđer Katunar, Sabina Korlević, Kaja Beagle, Đani Celić, Roberta Berneš, nadam se da nisam nekoga zaboravila. Bebice su doma i na sigurnom. Jako žedni i gladni, zbunjeni, ali neozlijeđeni. A mi ćemo ove dane jako dugo pamtiti”, piše Mae na facebooku.

Semi i Casandra i dalje taže dom, a Udruga Happy End trenutno skrbi o 90 pasa i 50-ak mačaka. Udrugu možete pomoći i donacijama hrane koje upravo nedostaje, odnosno sve informacija o tome kako možete pomoći psima stoji na Facebook stranici Udruge Happy End ili na broju telefona 099 746 7006.

ipress.rtl.hr

1 komentara na “Pazinski volonteri i vatrogasci spasili pse ispod hrpe kamenja”

  1. Planska potraga napisao:

    To je sve bilo planski samo da se dobije donacije,i fini na televiziju

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.