Pazinski vozači nastupili na DH utrci na Lošinju

sisovic2Prošlog se vikenda u Velom Lošinju održalo drugo izdanje ekstremne biciklističke utrke Downhill Lošinj u organizaciji biciklističkog kluba Napoleon iz Lošinja i kluba MTB Trbovlje iz Slovenije. Preko 150 natjecatelja stiglo je iz Hrvatske, Slovenije, Velike Britanije, Francuske, Austrije i Irana, a staza na kojoj su vozili duga je 1,7 km.

Na utrci nastupili su i pazinski vozači, aktualni državni prvaci Dubravka Družeta i Marko Šišović. Družeta je treće mjesto izgubila za samo 4 tisućinke, a bolje od nje su bile Slovenke Eva Horvat na trećem mjestu, Špela Horvat na drugom, dok je prvo mjesto pripalo Zarji Černilogar iz biciklističkog kluba Črn Trn. Kvalifikacije je Družeta završila na trećem mjestu, a u finalu je izgubila stečenu prednost. Marko Šišović utrku je završio za 2 minute i 45 sekundi, a to je bilo dovoljno za 29. mjesto. Od hrvatskih vozača bolji od njega bio je samo Santo Tessari iz biciklističkog kluba Stina.

Pobjedu u Elite kategoriji drugu godinu za redom odnio je Manuel Gruber, a stazu je završio za 2 minute i 27 sekundi. Manuel Gruber aktualni je europski viceprvak u ekstremnom biciklističkom spustu. Utrka na Lošinju boduje se u C1 kategoriji, te ona označava početak natjecateljske sezone.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.