Pazinski zamjenik gradonačelnika Ivica Gržinić kažnjen zbog sukoba interesa

igrzinic.jpgGlas Istre, tiskano izdanje od 9.2.2011.

To je pogreška Povjerenstva, to nije istina, to je notorna laž – prva je reakcija pazinskog dogradonačelnika Ivice Gržinića na najnoviju odluku državnog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa prema kojoj ovaj pazinski dužnosnik, uz dužnosnike lokalne samouprave iz Jastrebarskog, Sinja, Nina, Privlake, Dugopolja i Baške Vode, treba platiti kaznu od 10.000 kuna zato jer “nije svoja primanja uskladio sa zakonom”.

Gržinić se prisjeća da su iz Povjerenstva prošle godine tražili pojašnjenja o njegovim funkcijama i naknadama koje za njih prima, da im je sve objasnio i mislio da je time sve riješeno, pa ga je ova “odrezana” kazna u najmanju ruku zaprepastila. Povjerenstvo naime navodi kako Gržinić kao zamjenik pazinskog gradonačelnika prima mjesečnu naknadu od 2.250 kuna (za što i Gržinić kaže da je točno) te da povrh toga prima i “naknadu od poduzeća Puris u iznosu od 78.000 kuna godišnje”, za što Gržinić kaže da je netočno i da mu nije jasno “odakle je Povjerenstvo to izvuklo”.

Ivica Gržinić naime nema nikakve veze s tvrtkom Puris, on je zaposlen u poduzeću Kamen u kojem prima mjesečnu plaću u iznosu od prosječno 5.500 kuna, i od dodatnih primanja ima još jedino dogradonačelničku naknadu od spomenutih 2.250 kuna, što bi dakle sveukupno iznosilo 7.750 kuna mjesečno.

Ono što je Povjerenstvo vjerojatno krivo shvatilo, pretpostavlja Gržinić, je njegova funkcija direktora u Biciklističkom klubu Meridiana-Kamen, kako se ovaj klub danas zove, a u vrijeme predaje imovinskih kartica zvao se BK Puris-Kamen, prema tada aktualnom klupskom sponzoru. Ovu funkciju međutim Gržinić obavlja volonterski i za nju ne prima nikakvu naknadu, iako bi prema Statutu kluba imao pravo na naknadu od tisuću kuna mjesečno.

– Direktor sportskog kluba nije isto što i direktor poduzeća, stvarno ne znam odakle su izvukli podatak o 78.000 kuna kako su neke novine objavile, kada cijeli naš Klub ne dobiva toliko, a kamoli da bi toliki iznos mogao dobivati pojedinac. I ovu i mnoge druge sportske funkcije obavljam volonterski, i to mi je sada nagrada za 40 godina volontiranja. Još bih se nekome trebao pravdati? – ogorčen je Gržinić, najavljujući kako će se, kada podrobnije prouči odluku Povjerenstva svakako žaliti. D. Š.

3 komentara na “Pazinski zamjenik gradonačelnika Ivica Gržinić kažnjen zbog sukoba interesa”

 1. nisminijasno napisao:

  koliko ovaj zna jezika?

  Baš mi ga je žao pa čovjek se ubija za grad za 2500kn mjesečno;) Još uz to kako samo stigne radit oba posla kvalitetno i još volontirat za klub. To mora da je novi Einstein. Morat ćemo svi poli njega na edukacije.!!

  Mislin čemu panika u gradu kad imamo tako sposobne i organizirane ljude pa ča ne bi oni nas podučavali pa da tako svi delamo. Pa ča čekamo!
  E moj Gržo. Ki te nezna skupo bi te platija.

 2. svemijejasno napisao:

  Ja kad sve toriva a još i konje (konja) mopra tendit.
  Nema takovega. I jamislin isto, ki te ne pozna aj jaj jaj

 3. mala napisao:

  ma to je neki zeznuja s točkon. ukupno je 7.750 kn, pa zaokružimo na 7.800, i onda putem pokvarenega telefona dojde 78.000 . forši je ki fula na tipkovnici i eko ga na, nova tema za stresiranje građana.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.