Pazinskim karatistima sedam medalja na 13. Eurocupu Istre

Tjedan dana nakon Prvenstva regije gdje je žetva medalja okrunjena ekipnim četvrtim mjestom karatisti i karatistice pazinskog Senseia imali su još jedan plodonosan službeni nastup kojeg su završili s čak sedam osvojenih bronci.

Ovoga puta svoje su znanje prezentirali na 13.Eurocupu Istre, jednom od najjačih međunarodnih karate turnira u ovom dijelu Europe održanom u porečkoj Žatiki koji je ove godine okupio impresivan broj od 536 takmičara, članova 74 kluba iz sedam zemalja, Mađarske , Slovenije, Italije, Austrije, Izraela, Češke i Hrvatske.

Uspješan nastup pazinskog kluba nagovijestili su Noa Belić kod mlađih učenika i Danijel Pamić u kategoriji učenika koji su se u katama domogli treće stepenice pobjedničkog postolja, a blizu brončane medalje bila je i Iva Udovičić ali je zaustavljena u repasažu.

Uspješnost pazinskih predstavnika nastavljena je i u borbama , te je nakon izrazito zapaženih nastupa podebljana kolekcija medalja. Trećeg mjesta domogli su se Lukas Jašić i Luka Škrlj kod učenika do 30kg, odnosno 34kg, a u istom uzrastu do 42 kg ,nakon kata, još jednom broncom okitio se Danijel Pamić. Klupskim kolegama u osvajanju trećeg mjesta pridružili su se i Adam Jašić koji je nastupio kod mlađih kadeta -57kg, te Nina Buršić nakon velike borbe u jakoj konkurenciji učenica -40kg. Na korak do medalje , u repasažnim borbama zaustavljeni su Mattija Grubiša (učenici+42kg), Stela Pletenac (učenice -40kg), Iva Udovičić (učenice +40kg) i Julija Pletenac (mlađe kadetkinje -55kg), dok su Dalen Belić (kadeti-52kg) i Andrej Žgrablić (kadeti-57 kg) imali nešto manje sreće završivši svoj nastup u prvom kolu.

Što se pak tiče «sreće» ,valja napomenuti da je ponekad u dobroj mjeri kroji i odluka sudaca , a koji su ovoga puta na dobro organiziranom i kvalitetnom turniru imali nekoliko, u najmanju ruku dvojbenih i nekorektnih odluka što je oštetilo četvoricu pazinskih takmičara za ulazak u finale i repasažne borbe, te je utjecalo da rezultati budu još bolji, javljaju iz KK Sensei.

1 komentara na “Pazinskim karatistima sedam medalja na 13. Eurocupu Istre”

  1. Anonimno napisao:

    Čestitke KK Sensei, polaznicima kluba, a posebno njihovom treneru i velikom entuzijastu Nadišić Raulu.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.