Pazinskim sportskim udrugama dodijeljeno 685.000 kuna

Nakon provedenog natječaja za financiranje javnih potreba u sportu grada Pazina za ovu godinu, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Pazina Lucijan Ujčić potpisao je u pazinskog gradsko-školskoj sportskoj dvorani ugovore s predstavnicima 18 sportskih udruga kojima su dodijeljena proračunska sredstva. Za redovan rad sportskih udruga dodijeljeno je ukupno 660.000 kuna, a još 25.000 kuna dodijeljeno je za posebne sportske programe u sklopu godišnjih gradskih manifestacija te za međunarodnu suradnju.

Najviše je redovnih sredstava dobio Nogometni klub Pazinka kome je dodijeljeno malo iznad 216.000 kuna. Znatnije iznose dobili su još Košarkaški klub Pazin (95.000 kuna), Boćarski savez grada Pazina (88.900 kuna), Ženski odbojkaški klub Pazin (87.000 kuna), Rukometni klub Pazin (35.000 kuna), Sportsko-penjački klub Hiperaktiv (24.000 kuna), Ženski košarkaški klub Pazin (21.000 kuna), Biciklistički klub Kroz Hrvatsku Puris Kamen, Karate klub Sensei (18.000 kuna) i Sportsko-ribolovno društvo Pazinčica (12.000 kuna), dok su iznose između dvije i deset tisuća dobili Planinarsko društvo Pazinka, Sportsko društvo Trickeri, Nogometni klub Pazin veterani, Auto-moto klub No limits Istra, Stolnoteniski klub Pazin, Šahovski klub Lovac, Biciklistički klub TNT i Istra racing team.

Sredstva potpore sudjelovanju klubova u sportskim manifestacijama raspodijeljena su u prilično malim iznosima, od svega 400 kuna, pa do najviše 7.000 kuna, na 17 stavki koje se odnose na prigodne sportske turnire u sklopu obilježavanja Dana grada Pazina, Rujanskih svečanosti, tradicionalnog pazinskog blagdana Rim, te na sudjelovanje u međunarodnim programima. (D. ŠIŠOVIĆ)

http://www.glasistre.hr/b80e269e-7cc5-4131-8cee-6fb237018248

6 komentara na “Pazinskim sportskim udrugama dodijeljeno 685.000 kuna”

 1. Anonimno napisao:

  U-ž-a-s

 2. Anonimno napisao:

  Ča je užas?

  1. još jedan napisao:

   pazinka

 3. Anonimno napisao:

  Pojasni

  1. Anonimno napisao:

   Opet će bit prodike i fajt, ali baš me briga – previše love, u odnosu na proračun i druge izdatke. Ja bin njin da i 10 milijuna kuna, kad bi šoldi bilo, i kad bi se pametnije dalo i drugima. Ali, jebi ga, neki imaju populističku orgazmičku opsesiju sa sporton, a druge ki jebe, neka se snalaze s crkavicama, vlastitim šoldima, izvorima, donacijama. A toliki delalu bolje, pametnije i korisnije stvari za građane, dicu i budućnost.

   Kruha i igara, bilo i ostalo. Fuck off.

 4. suzi jašić napisao:

  Dragi Anonimno,
  90.000 eura na sve sportske udruge u Gradu, tebi je to puno? Meni ovo zvuči malo, iako nisam aktivna u sportu, mislim da je područje sporta i rekreacije jako važno i u širem smislu i oni spadaju pod kulturu – kulturu života i voljela bih da moja djeca u tome budu bolja od mene.

  Skoro sve udruge rade s djecom i velikim dijelom sredstva iz proračuna dobivaju iz tog razloga.
  Pazin ima puno udruga za dosta sportova i nitko od njih ne pliva u novcu, upravo suprotno, snalaze se i oni i s donacijama, volonterskim radom itd. I jednako tako izgaraju u onome ča vole, kao i ljudi koji se bave drugim područjima (djecom, životinjama itd.)

  Nemojte pljuvati po drugome samo zato jer ne znate što i kako rade ili vas to područje ne zanima, niti ne pljujte po drugome da bi uzdizali svoje. U gradu kojem trebamo težiti bilo bi dobro da se što više stanovnika, a naročito djece bavi sportom, da imamo jake i kreativne udruge iz područja kulture, udruge koje pružaju izvaninstitucionalne socijalne usluge, azil za životinje itd. Dio toga već imamo samo zahvaljujući radu predanih ljudi, a ne novcima, jer se od ovih novaca iz gradskog proračuna nitko ne može obogatiti, može si samo navaliti na vrat još više obaveza koje treba izvršiti…najčešće volonterski.

  Naravno da je rad svake udruge javan i da ga se može propitivati, kao što se to može i s kriterijima za dodjelu bodova, što udruge u sportu aktivno i rade. Raspravljajmo kulturno i argumentirano, a kad možemo, uključimo se u promjene.

  Prestanimo čekati nas, i postanimo oni kakve čekamo.

  Pozdrav, Suzi

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.