Pazinsko Društvo tjelesnih invalida na tinjanskom Sajmu pršuta

Neumorni članovi Društva tjelesnih invalida Pazin proteklog su vikenda prezentirali svoju udrugu i radove posjetiteljima 5. Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu. U dogovoru sa domaćinom, Općinom Tinjan članovi Pazinskog DTI-ja upoznavali su goste Tinjana sa svojim radom i aktivnostima te izložili radove nastale na radionicama izrade nakita i kiparsko-keramičarskoj radionici u sklopu projekta „Učim-stvaram-zdravo živim!“

Ljubaznošću čelnika Općine Tinjan, pazinskoj udruzi osoba s invaliditetom dodijeljen je štand na samom ulazu u veliki šator gdje su bili smješteni sudionici sajma, a kroz koji je prošlo prema procjeni organizatora oko 20 000 posjetitelja. Mnogi od njih zastali su i na štandu DTI Pazin porazgovarali sa članovima i volonterima društva, preuzeli propagandne materijale,  kupili neki od brojnih izloženih radova ili ponudi svoju pomoć i donacije.

Cilj uključivanja DTI Pazin u ovu respektabilnu manifestaciju, uz senzibilizaciju javnosti bio je i prikupljanje sredstava za kupnju specijalnog kombi vozila namjenjenog prijevozu osoba s invaliditetom za koji je do sada kroz brojne humanitarne akcije prikupljeno 140.000.00 kuna. Taj je iznos od ovog vikenda veći za 5.800.00 kuna koliko je prikupljeno na Sajmu pršuta.

Društvo tjelesnih invalida Pazin izuzetno je zadovoljno pažnjom koju su im posvetili organizatori i posjetitelji Sajma, kao i prikupljenim sredstvima te ovom progodom zahvaljuje Općini Tinjan i posjetiteljima koji su prepoznali važnost kupnje specijalnog kombi vozila kojim će se omogućiti veća mobilnost članova Udruge, javljaju iz DTI Pazin.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.