Pazinština kanta, pleše i sviri

Ples»Pazinština kanta, pleše i sviri« – revijalni susret svirača tradicijske glazbe Pazinštine, održat će se 23. studenog s početkom u 19 sati u pazinskom Boćarskom domu – odlučio je ovog tjedna inicijativni odbor susreta, sastavljen od glazbenog pedagoga i poznavatelja istarske tradicijske glazbe Miloša Pernića, vrsnog svirača bajsa Anđela Bratulića, članice Folklornog društva Kumpanija Kosirići Ingrid Levak i organizatora društvenih događaja Veseljka Buića.
– Cilj nam je okupiti sve glazbenike koji sviraju tradicijsku glazbu (svirače, klape, folklorna društva…) s područja bivše općine Pazin. Želimo pazinskoj publici predstaviti najbolje izvođače tradicijske glazbe iz svake od tih današnjih općina, a htjeli bismo da ovaj susret postane godišnje okupljanje te da središnja Istra dobije reprezentativnu manifestaciju tradicijske glazbe, kazao je domaćin manifestacije Veseljko Buić.

Glasistre.hr

2 komentara na “Pazinština kanta, pleše i sviri”

  1. U napisao:

    Ne vidimo razloga održavanju ove tzv.manifestacije.. Mislim da je Pazinska publika i te kako upoznata sa najboljim izvođačima tradicijske glazbe.. a dosta tih izvoiđača nije niti pozvano na taj susret…. Manifestacija Tradicijsk glazbe-klape koje to ima veze jedno s drugim, i sa samim nazivom manifestacije. Očito je jedan dio odbora nedovoljno educiran…

  2. U napisao:

    Točno je jedan gospodin u jednom članku u Glasu Istre pisao o prezasićenosti ovakvim manifestacijama, šteta da nisu pročitali.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.