Na Pazinštini i Labinštini pala nova obilna kiša, nabujale rijeke

Nova obilna kiša tokom petka i prvih sati subote pala je u dijelovima Istre uzrokujući nagli porast vodostaja rijeka.

Najviše kiše u Istri

Za razliku od proteklih dana i tjedana, gledajući posljednjih 36 sati najviše kiše palo je u Istri (>45 mm), dok je na Kvarneru zabilježeno do 6 mm, u samoj Rijeci još i manje (1,5 mm). Najviše kiše zabilježila je naša meteorološka postaja u Lindaru (45 mm), a značajnije količine pale su i na Labinštini. Meteorološka postaja na Fortici tako je zabilježila 38 mm.

Što se tiče cijele Hrvatske, a prema službenim podacima DHMZ-a, najviše zabilježeno je u Pazinu (51 mm), Zadru (43 mm) i Puli (39 mm).

Pazinčica nabujala tokom petka

100-postotna zasićenost tla vodom i novih 50-ak mm kiše uzrokovalo je nagli porast vodostaja Pazinčice, a tokom petka nakratko se začepila i Pazinska jama. Ipak, veća poplava je izbjegnuta. U petak poslijepodne i vodostaj Raše naglo je porastao na čak 417 cm, ali se stanje postupno stabiliziralo tokom noći.

Iako na slivu Mirne nisu zabilježene obilnije količine kiše (palo je do 25 mm), i vodostaj te istarske rijeke na Ponte Portonu u samo nekoliko sati s 29 cm porastao je na čak 229 cm, dakle za puna dva metra!

istramet.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.