U Pazinu održane Sportske igre mladih: 150 djece na natjecanjima u malom nogometu i uličnoj košarci

U Pazinu održane Sportske igre mladih na kojima je 150 djece sudjelovalo na natjecanjima u malom nogometu i uličnoj košarci. U organizaciju događaja uključila se Bina-Istra koja je osigurala sportske poklone za svu djecu, kao i vrijedne nagrade za pobjednike.

U sklopu Sportskih igara mladih u Pazinu su održana natjecanja u malom nogometu i Kinder sport turnir u uličnoj košarci. Sportsku spremnost na terenu odmjerilo je čak 150 djece od čega 7 nogometnih ekipa i 10 košarkaških.

Nakon borbene završnice, pobjedu u malome nogometu odnijela je ekipa Uljanika a ekipa Smoljanci su zauzeli drugo mjesto. Brončane medalje osvojila je ekipa Žminj 1.

Na košarkaškom terenu pobijedila je trojka Luka Zajc, Luka Krulčić i Paolo Ančić. Drugo mjesto osvojili su Petar Rabac, Tin Baća, Teo Erik a treće plasirani su Niko Andrilović, Mate Oplanić, Damjan Dušković i Luka Guštin.

Cijeli događaj obogatio je generalni sponzor Bina-Istra koji je za sve sudionike osigurao prigodne poklone a dodatno su nagrađeni i pobjednici natjecanja. Uključivanjem u ovu manifestaciju Bina-Istra je pokazala kako i dalje promovira projekte usmjerene prema najmlađima te potiče zdrav život i bavljenje sportom. Christian Santaleza, direktor Bina-Istre upravljanje i održavanje: „U Bina-Istri nastojimo što više organizirati humanitarne akcije usmjerene prema zdravstvenoj zaštiti najpotrebnijih. Isto tako, kada god je to moguće, uključujemo se u lokalne inicijative u kojima se potiče sport među najmlađima. Drago nam je što je danas preko 150 djece imalo priliku pokazati svoje sportske vještine i na taj način malo se odmaknuti od virtualnog internetskog svijeta.”

Sportske igre mladih održavaju se već 20 godina a nastale su sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Sportske igre mladih, manifestacija je koja okupljan preko 50.000 djeca koja imaju priliku sudjelovati u profesionalno organiziranim natjecanjima.

U najavi događanja u Istri zamjenik predsjednika Sportskih igara mladih Tihomir Gudić istaknuo je: „Drago mi je da smo, nakon Turneje radosti, ponovno u Istri u sportskom duhu. Odaziv u Istri je ove godine veći nego ikad u svim sportovima što nas jako veseli kao i podrška grada Pazina te našeg generalnog sponzora u Istarskoj županiji Bina-Istra.”

Sva sportska natjecanja održavaju se uz podršku generalnog sponzora za Istarsku županiju Bina-Istra. Pobjednici će se plasirati na Državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se za održati u kolovozu u Splitu.

Sportske igre mladih održavaju se već 20 godina a nastale su sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Sportske igre mladih, manifestacija je koja okupljan preko 50.000 djeca koja imaju priliku sudjelovati u profesionalno organiziranim natjecanjima, javljaju organizatori.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.