U Pazinu otvoren 56. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Trodnevni 56. Festival kazališnih amatera, tijekom kojega će u Pazinu biti prikazano 12 predstava amaterskih kazališnih družina iz Bjelovara, Požege, Đurđevca, Tuhelja, Jastrebarskog, Viljeva, Novog Marofa, Čakovca, Rijeke, Zeline, Vinkovaca i Siska, svečano je otvoren u petak navečer u kazališnoj dvorani pazinskog Spomen doma.

U programu otvorenja nastupio je harmonikaški orkestar pazinska Glazbene škole, a sudionike Festivala i publiku pozdravili su Dražen Jelavić, tajnik Hrvatskog sabora kulture koji je glavni organizator Festivala, Ines Kovačić Drndić u ime Maistre kao sponzora i suorganizatora, pazinska dogradonačelnica Mirjana Galant, te županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica, koji je i otvorio festival. Zatim je kao prva u festivalskom programu prikazana predstava “Mala sirena” kazališne družine Bjelokaz 1 iz Bjelovara, nastala prema poznatoj bajci Hansa Christiana Andersena.

Organizator pazinskog dijela ovog Fsetivala je Pučko otvoreno učilište. Predstave koje će se do nedjelje prikazivati u Pazinu, uz one koće se prikazati na drugom dijelu festivala u Vodicama od 27. do 29. svibnja, probrane su između 180 prijavljenih, a zadnjeg dana najboljima će se dodijeliti nagrade u devet kategorija.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.