U Pazinu pas ozlijedio dijete, vlasnici novčana kazna

Radi držanja životinje bez nadzora pazinska je policija prijavila 54-godišnjakinju. Policijskim postupanjem utvrđeno je da je žena u nedjelju oko 12.15 sati u ulici Saše Šantela u Pazinu, šetala svog psa pasmine američka akita, na povodcu bez brnjice. U tom je trenutku psu prišlo dijete te je pas skočio i nanio mu ogrebotine. Vlasnici psa naplaćena je novčana kazna, poradi počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijska uprava istarska ponovo upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu, kažu u PU istarskoj.

ipress.rtl.hr

4 komentara na “U Pazinu pas ozlijedio dijete, vlasnici novčana kazna”

 1. Maja napisao:

  Zaista? Ako je u tom trenutku “psu prišlo dijete”, kako je onda vlasnica psa kriva? Ako je pas bio na povodcu, nije bio “bez nadzora”. Brnjicu moraju imati samo psi koji su u Pravilniku o opasnim psima definirani kao kao opasni psi, akita to kao pasmina nije. Samim time podloge za prijavu ustvari nije ni bilo, ako se sve desilo ovako kako mediji prenose događaj.

  Daleko od toga da se vlasnici pasa moraju ponašati odgovorno, ali itekako trebaju i naši sugrađani i sami preuzeti odgovornost za svoje ponašanje, i naučiti svoju djecu kako, i da li se uopće, drugim psima prilazi.

  1. Bepo pompišta napisao:

   Hvala Bogu da to malo dite ni ugrizlo breka

 2. Bepo koji nije pumpišta napisao:

  Ako se dobro pročita članak, pas nije nikog napao nego ogrebao. Vjerujem da pas nije opasan, pas ima kanđe i na njima nokte. Pas je bio pod nadzoroj m kako je to Maja napisala, što je i bio. Ne znamo koliko godina ima dijete. Ako je malo, pitanje je gdje je roditelj koji dopuštra djetetu da prilazi nepoznatom psu. Pas ne zna namjere nepoznate osobe. ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio, djetetu želim sve najbolje ali budimo relani. Ne možete bez pristanka vlasnika dirati psa. A posebno ako pas nije pod nadzorom što je u Pazinu dosta čest slučaj.

 3. ostoja napisao:

  premalo komentara…. ajmo brekoljupci, gdje ste? ili vam treba bacit neku kost? ;)

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.