Perom za mir u Pazinu

2Promocijom zajedničke međunarodne zbirke “More na dlanu”, u dvorani pazinskog hotela Lovac završen je drugi dan trodnevnog međunarodnog pjesničkog festivala “Perom za mir” koji se održava treći put.

Osamdesetak pjesnika iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Nizozemske, Italije, Švedske, Srbije, Luksemburga, BiH i Slovenije kazivalo je svoje nove stihove, a uslijedilo je druženje. No, tijekom dana ispred pazinskog Kaštela već ujutro održan je ulični perfomans pjesnika, da bi se poslijepodne program nastavio poetskom predstavom “Sve što ti imam reći” u kojoj su nastupili Goran Matović i Irena Šekez Sestrić. Nastavilo se programom “Mirotvorac”, promocijom zbirke pjesama u izdanju organizatora festivala zagrebačke udruge za promicanje kulture KULTura sNOVA: “Stihom dušu otkrivam” autorice Valentine Filipan iz Križevaca i “Rustemov ah” Nermine Delić iz Jajca.

Cilj festivala je promocija pjesme kao posebnog izričaja, hrvatskog kulturnog turizma, kao i razmjena iskustava uz druženje i širenje međunarodnog prijateljstva, mira i tolerancije među narodima.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.