Pet dana Folk Maratona u Pazinu

Počevši od danas pa sve do ponedjeljka u Pazinu se održava prvi Folk Marat(h)on. Projekt je to udruge TradInEtno kao nastavak na već dobro poznati TradInEtno festival koji se svakog ljeta održava u Pazinu i dovodi razne glazbenike i bendove. Folk Maraton ima malo drukčiji koncept i zamišljen je kao glazbena radionica u kojoj se “na uho” uče pjesme koje pokazuju polaznici, uz vodstvo mentora.

Na programu su razna glazbena događanja koja su otvorena za javnost. Već prvog dana festivala, u četvrtak, 5. siječnja, u Buffetu Bunker organizira se “sing along with Veja”, koncert pazinske grupe Veja koji je zamišljen na način da polaznici radionica s Vejom sviraju i pjevaju.

U petak navečer, također u Bunkeru, na rasporedu su dva folk koncerta bendova Kamene babe i Čiribilu; u subotu navečer susret s vinarima u konobi Vina Anđelini; te za kraj u nedjelju koncert s naučenim pjesmama i plesovima, te radionica mazurke za svih.

Tijekom dana održavat će se vokalne, plesne i instrumentalne radionice pod vodstvom nekoliko mentora iz svijeta tradicijske glazbe.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.