Petar Bratulić drugi u državi na natjecanju iz geografije

Ekipa-geografa-gssjd_2015Dvadesetdrugo državno Natjecanje iz geografije održano je od 15. do 17. travnja 2015. u Kalinovcu (Đurđevcu). Pravo sudjelovanja na državnom Natjecanju ostvarilo je 60 učenika srednjih škola. Maturant Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, Petar Bratulić, postigao je izvrstan rezultat, osvojio je drugo mjesto (mentor Christian Bašić).

Maturant opće gimnazije Matteo Poletti ostvario je osmi rezultat, a Jelena Bratulić deveti u konkurenciji drugih razreda(mentor Christian Bašić). Petar je do sada sudjelovao na pet državnih natjecanja od čega je četiri puta bio među najboljima. Prošle godine bio je državni prvak.

Natjecanje iz geografije organizirali su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatsko geografsko društvo. Cilj natjecanja je jačanje motivacije za učenjem geografskih sadržaja, upoznavanjem pojava i procesa u prostoru, razvijanjem geografskog mišljenja te predstavljanje razine usvojenih geografskih znanja i geografskih vještina. Čestitamo učenicima i mentoru.

gssjd.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.