Peticija se nastavlja – u Pazinu prikupljeno 750 potpisa

Do sada je u Pazinu prikupljeno 750 potpisa zahtjeva za raspisivanje referenduma, što je naoko malo, ali čini vjerojatno najveći postotak u državi na broj stanovnika (računamo Pazinštinu koja ima 19 000 stanovnika, a naročito ako se računa samo grad 5000 stanovnika).

Akcija se nastavlja i ovoga tjedna, a svi zainteresirani za referendum moći će i dalje potpisati na glavnom pazinskom trgu – Trgu slobode, gdje već tjedan dana volontiraju mladi Pazinci i Pazinke.

Neka bar Pazin kaže DA za demokraciju

Klub mladih Pazin

6 komentara na “Peticija se nastavlja – u Pazinu prikupljeno 750 potpisa”

 1. Anonimno napisao:

  Bravo Pazin i bravo Klub mladih!
  Znate možda rezultate ostalih gradova i koliko je moguće da se stigne do brojke od 450 tisuća?

 2. ... napisao:

  U Puli ima (samo) oko 2.000 potpisa za ostale gradove neznam

 3. Anonimno napisao:

  Sve pohvale ekipi iz KMP-a i poziv svima da potpišu peticiju!!!

 4. dandjelo napisao:

  Dobar dan!

  Konačna brojka sakupljenih potpisa u Pazinu jest 807. Dakle, u zadnjim danima prikupljanja potpisa, akcija je malo zamrla, ali je to svejedno treći rezultat u Istri, nakon Pule sa (svaka čast) 5 029 potpisa te Poreča s 1 090 potpisa. Slijede Rovinj sa 770 potpisa i Umag sa 759. Zanimljivo je da je u Labinu sakupljeno samo 325 potpisa, Vodnjanu 27, a u Buzetu nije ni održano.

  Na štandu Trga slobode volontiralo je 20-ak volontera u jedannaest održanih volonterskih dana sve u organizaciji Kluba mladih Pazin.

  Sveukupno je 9116 Istrana potpisalo peticiju, što je dobar rezulatat prema ostalim rezultatima u državi. Nažalost, akcija nije postala pokret što je trebala da bi se sakupio zadovoljavajući broj potpisa. Što zbog opće pasivizirane klime, nedostatka političke strukture koja bi glasnije podržala neutralnost države, kontrole medija, problema s prikupljanjem potpisa sa nepostojećim JMBG-om, lažiranih ili u najmanju ruku upitnih anketa koje stvaraju dojam zaključenosti teme, ali i mlitavo vođene i loše pripremljene akcije zagrebačkog Odbora za referendum, koji se trudio, ali nažalost nedovoljno. No, o tome na drugom mjestu.

  Ipak, uspjelo se koliko-toliko u javnosti pričati u neulasku u NATO kao realnoj mogućnosti te dodatno razmišljati o tome kakvu mi to demokraciju imamo kad se ni za ključne državne odluke ne raspisuju referendumi, što bi trebao biti minimum demokracije, ali i o općoj pasivizaciji društva.

  Ova je akcija bila usmjerena na ostvarivanje osnovnog demokratskog prava – odlučivanja naroda, a ne na zauzimanje stava kontra NATO-a, premda je većina potpisnika i volontera takvog stava. Zato, ovo nije nikakav kraj. Do ulaska Hrvatske u NATO predstoji najmanje godina dana u kojoj će se profilirati grupacija kontra NATO-a te pokrenuti slijedeće korake, među ostalim i moguću ustavnu tužbu zbog neraspisivanja referenduma.

  Svim volonterima velika hvala za sudjelovanje, a potpisnicima hvala na potpisu!

  Klub mladih Pazin

  A. Dagostin

 5. dandjelo napisao:

  PS Zaboravio sam zahvalit Beliću koji je besplatno posudio stolove, stolice i suncobrane prpođenje kacije. Hvala majstore!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.