Petnaesti Domosong održan u Pazinu

Ove srijede, 25. svibnja 2016. godine u Pazinu je održan 15. po redu Domosong, državno natjecanje u pjevanju domova za odrasle osobe. Na ovogodišnjem Domosongu sudjelovalo je šesnaest domova iz cijele Hrvatske, sa ukupno dvadeset i četiri izvođača. Natjecanje je proteklo u vedroj i opuštenoj atmosferi, a nakon nešto više od jednog sata programa žiri sastavljen od predstavnika svih domova odlučio je o pobjedniku 15. po redu Domosonga.

Ovoga puta to je Dejan Miler iz Doma Lobor Grad, sa kompozicijom Lou Reeda “Perfect day”. Dejan je svoju kompoziciju izveo uz klavirsku pratnju, a izuzetno emotivna interpretacija rezultirala je zasluženom pobjedom. Da je žiri bio u pravu potvrdila je i publika velikim aplauzom nakon izvođenja pobjedničke kompozicije. Prošlogodišnja pobjednica Andrea Gabud iz Doma Bjelovar osvojila je drugo mjesto s kompozicijom “Zar je voljeti grijeh”, a na treće mjesto se je plasirao Dorijan Sinčić iz Doma Motovun, koji je uz pratnju Domskog Banda izveo standard Johnnya Casha “Ring of fire”.

Nastup izvođača izazvao je kod dvjestotinjak prisutnih gledatelja mnoštvo pozitivnih emocija, koje su na tren izmamljivale i suze, i u publici i na pozornici. Organizator manifestacije bio je Dom za odrasle osobe Motovun, a uz Istarsku županiju i Grad Pazin manifestaciju su pomogli Grad Poreč, Grad Novigrad, Općina Motovun, Općina Barban i Općina Brtonigla, te veći broj privrednih i gospodarskih subjekata svojim prilozima i donacijama.
Program je umješno vodio Dražen Turina – Šajeta, a goste je u revijalnom dijelu rasplesao pazinski Elvis, Željko Šperanda. Efektno dekorirana pozornica zasluga je Tintilinića, Društva Naša djeca i Gradske knjižnice Pazin.

Nakon službenog dijela programa zajedničko druženje i zabava nastavljeni su u Hotelu Lovac, gdje je goste zabavljao Domski Band. Uz svečani ručak, poslužena je i tradicionalna (kilo) metarska Domosongovska torta, a svatko tko je htio, mogao je isprobati Zip-line iznad Pazinske jame i dodatno začiniti prekrasan sunčan dan u Srcu Istre.
Ovogodišnje druženje završilo je zajedničkom pjesmom, klasikom Atomskog skloništa “Za ljubav treba imat’ dušu”. Upravo tako.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.