Petnaesti put “S harmonikom u Polje”

Jubilarni, 15. susret harmonikaša “S harmonikom u Polje” održan je minule nedjelje u Zabrežanima. Manifestacija nazvana takoder Večer svirke, kante, plesa i veselja okupila je šezdesetak izvodača iz cijele Istre i mnoštvo vjerne publike koja na ovo neobično mjesto – parkiralište ispred marketa Polje – već desetljeće i pol dolazi bodriti miljenike seoskih zabava, pučkih fešti, plesova i svadbi širom Istre.

Unatoč malim problemima s razglasom, nakon pozdravnih riječi domaćina Valtera Žgrablića i Nenada Maretića te pazinskog dogradonačelnika Ivice Gržinića, na maloj su se pozornici počeli nizati harmonikaši u solo nastupima, ili u kombinacijama s drugim pratećim instrumentima, a neki su uz svirku i zapjevali, poput Trija paljarica. Vrijedi zabilježiti da su na ovogodišnjem zabrežanskom susretu petnaesti put nastupili, što znači da sudjeluju od samog početka i nijednu godinu nisu izostali, harmonikaši Anton Križanac iz Žminja, Klaudio Gržeti ć iz Pazina, Mario Kotiga iz Svetog Bartola te Ivan Žagrić iz Pule.

Budući da je ovaj susret od nekadašnje sviračke smotre prerastao u promicanje tradicijskog života ovjekovječenog u pjesmi, glazbi i plesu, program zabrežanskog  susreta obogaćuje se novim sadržajima: Pere Škuflić pročitao je svoju pjesmu “Kako smo živili”, vokalna skupina veteranke pazinskog Folklornog društva predstavila se skupnom pjesmom, a pazinski su folkloraši zaplesali.

Glas Istre, 2. kolovoz 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.