Petorici mještana Pićna i Kršana izrečena oslobađajuća presuda

Rockwool prosvjedPetorica mještana nisu remetili javni red i mir, a „ilegalni“ prosvjed nije bio organiziran, zaključak je današnje presude Prekršajnog Suda u Labinu čime je okončana višemjesečna tužba Ministarstva unutarnjih poslova prema mještanima iz okolice tvornice kamene vune Rockwool. Presuda je izrečena u 13 sati, a suđenjem je predsjedala sutkinja Lorena Frančula Marinović.

Petorica oslobođenih mještana je zadovoljno presudom, međutim nisu nimalo zadovoljni radom policije koja ih kako kažu umjesto da ih štiti, šalje na sud. „Umjesto da nas policija štiti u najtežim trenucima, kada se bojimo za vlastito zdravlje i zdravlje naše djece, policija staje na stranu krupnog kapitala, a nas kao nekakve teroriste vuče po sudovima. Zar smo mi ugrozili nečije zdravlje?“, pitaju se mještani i dodaju da nisu nikada sanjali da će morati braniti svoj kraj, život i zdravlje, a kamoli da će u toj borbi biti sami protiv državnih službi i institucija.
Oslobađajuća presuda ipak je jedna velika pobjeda običnih ljudi protiv nepravde koju previše dugo trpimo. Ovakvu presudu dugujemo i našim odvjetnicima Dubravku Zeljku i Milanku Vukoviću koji su spremno stali u obranu istine nad očitom laži.

Aktivisti Udruge Naša zemlja

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.