PEUB: Porazi Grančića i Maglića

Početak Europskog boćarskog prvenstva, što se do subote igra u Pazinu, nije bio uspješan za hrvatsko boćanje s obzirom na to da su prva dva hrvatska reprezentativca koja su izašla na joge, Ante Grančić i Jure Maglić, upisali poraze.

Grančić je u svom debitantskom nastupu u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske u pojedinačnoj igri izgubio od solidnog Stojana Zelića iz Bosne i Hercegovine u susretu u kojem je odmah na početku upao u zaostatak (0:2) iz kojeg se do kraja tek s dva poravnanja (2:2, 3:3) ipak nije uspio iščupati.

Grančić će sutra u drugom kolu igrati protiv Turčina Ylmaza Durana kojeg mora pobijediti da bi uopće izborio nastup u repasažu za plasman u četvrtfinale.

Maglić je pak u prvom velikom derbiju prvenstva unatoč izvrsnoj igri i vrhunskom rezultatu u krugovima izgubio od Emenuelea Bruzzonea 30:31, što su rezultati kakve će malo tko doseći na ovom prvenstvu. Susret u kojem je Maglić vodio od samog početka odlučen je s posljednje dvije boće. Pri vodstvu 30:29 Maglić nije uspio uvaljati svoju zadnju boću, dok je Bruzzone svojom zadnjom pogodio balina za jedino vodstvo i pobjedu. Kapetan hrvatske reprezentacije je odlično igrao do kraja šestog kruga, nakon kojeg je vodio 25:23. Do tada Maglić svega po jednu boću nije bližao i pogodio, ostvario je jedan “biberon” i pogodio dva balina. No, onda je u sedmom krugu promašio dvije boće i omogućio Talijanu da se na ulasku u zadnji krug približi na zaostatak od svega 26:27.

Maglić će sutra u drugom kolu igrati protiv Bugarina Hristofora Hristova i pobjeda mu je potrebna za plasman u repasaž. (K. KLARIĆ i M. PILAT; snimio M. MIJOŠEK)

Rezultati

Pojedinačno klasično, 1. kolo, skupina 1: Grančić (Hrv) – Zelić (BiH) 7:13, Lyyra (Fin) – Duran (Tur) 13:7; skupina 2: Garcia (Fra) – Moreno (Špa) 13:3, Kozjek (Slo) – Ivanov (Rus) 13:3; skupina 3: Vassalo (Bel) – Šarac (Srb) 3:13, Rinaldo (Njem) – B. Đurović (CG) 9:13; skupina 4: Kanev (Bug) – Sarvas (Svk) 13:12, Lindvest (Est) – Peyret (Mon) 1:13.

Bližanje i izbijanje u krug, 1. kolo, skupina 3: Maglić (Hrv) – Bruzzone (Ita) 30:31, Hristov (Bug) – Sopko (Svk) 13:7; skupina 1: La Posta (Fra) – Törrönen (Fin) 27:14, Celik (Tur) – Lotto (Mon) 14:22; skupina 2: A. Ćorluka (BiH) – Milaković (Srb) 23:20, F. Petković (CG) – Guillen (Špa) 21:24; skupina 4: Demin (Rus) – Venuti (Njem) 10:12, Premru (Slo) – Joue (Bel) 25:13.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.