Pićan: Ponosni na izgrađenu vodoopskrbnu mrežu

2Najponosniji smo na izgradnju više vodovodnih ogranaka za priključenje mnogih obitelji na opskrbni sustav, istaknuo je pićanski načelnik Ivan Franković na svečanoj sjednici Vijeća u povodu Dana općine, blagdana Sv. Roka.

Završeni su, naime, ogranci ukupne dužine 14 km, i to Sv. Katarina, Oršanići – Gologorički Dol, te dio onih za sela Marfani i Bilići.

Projektna dokumentacija, pak, priprema se za vodovodnu mrežu za Rimanići, Medigi, Tominčići, Ćopi i Maršani, Karbune, te potez Perinići – Marišće, izvijestio je Franković.

U godišnjoj inventuri spomenuo je i izgradnju četverostaznog boćališta s rasvjetom u Tupljaku te najavio da će se popločavanje starogradske jezgre Pićna, projekt koji podupire Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, završiti do konca godine.

Izrađen je, kazao je Franković, i projekt preuređenja drugog dijela pićanske Baronove palače u mini-hotel, te onaj za dječji vrtić koji će se urediti u otkupljenoj zgradi nekadašnje oštarije.

Otkupljeno je i zemljište za proširenje groblja i izgradnju mrtvačnice u Pićnu, a u pripremi je projekt vatrogasnog doma u Sv. Katarini.

Načelnik Franković uručio je plakete Općine Željki Fonović iz Tupljaka i Samanti Lukšić iz Jurani, nagrađenih odlukom Vijeća. Fonović, dugogodišnja prosvjetna djelatnica OŠ Vladimira Nazora Potpićan – PŠ Tupljak, ovjenčana je za izniman doprinos u odgoju i obrazovanju djece.

Mlada, 29-godišnja Lukšić, pak, vrednovana je za izniman doprinos u promicanju sporta, boćanja za osobe s invaliditetom te uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima, pri čemu najjače sjaji zlatna medalja u parovima za one s najtežim stupnjem invaliditeta.

– Premda sam dobila puno priznanja u svome poslu, ovo me ugodno iznenadilo. Počašćena sam jer je ipak najbolje kada te nagrade u tvome kraju, tvoji ljudi. Na koncu, bolje je biti prvi u selu nego zadnji u gradu, poručila je laureatkinja Fonović.

Hakl, boćanje i pučka fešta

Na malonogometnom turniru u Pićnu, priređenom u povodu Rokove, prvo mjesto u konkurenciji šest ekipa osvojila je momčad Setum Stari Pazin, drugi su bili Švići, a treće Gračišće. Za Setum su igrali: Filip Trubić, Josip Mališa, Lino Mališa, Ivan Jeromela, Dean Špoljarić, Ivan Staver i Nikola Bursać.

Među šest trojki na boćarskom turniru, pak, prvo mjesto osvojili su Šimunčići, drugo Tupljak, a treće Pićan. Na sinoćnjoj dobro posjećenoj pučkoj fešti publiku su zabavljali Replay bend, Alen Vitasović i Dalmatino.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.